Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Hamburg bojuje proti znečisteniu ovzdušia, v meste čiastočne zakázali premávku dieselových áut

Hamburg bojuje proti znečisteniu ovzdušia, v meste čiastočne zakázali premávku dieselových áut

BERLÍN 23. mája (WebNoviny.sk) – Predstavitelia severonemeckého mesta Hamburg ohlásili zákaz premávky niektorých áut s dieselovými motormi v snahe bojovať proti znečisťovaniu ovzdušia.

Nemecká tlačová agentúra DPA v stredu uviedla, že na častiach dvoch ulíc mesta bude od štvrtka budúceho týždňa zakázaná premávka starších modelov dieselových osobných a nákladných vozidiel.

Odporúčame:
Hnutie Sme rodina sa pustilo do vlády pre chýbajúcu infraštruktúru, robí vraj všetko naopak

Čiastočný zákaz premávky dieselových automobilov v Hamburgu prichádza po tom, ako nemecký Spolkový správny súd v Lipsku vo februári rozhodol, že mestá môžu zakázať premávku osobných a nákladných vozidiel s dieselovými motormi s cieľom bojovať proti znečisteniu ovzdušia.

Toto rozhodnutie bolo ďalším úderom technológii dieselových motorov po tom, ako sa odhalilo, že nemecká automobilka Volkswagen v USA manipulovala výsledky emisných testov.

Viac k témam: autá, dieselové motory, doprava, Hamburg, životné prostredie
Zdroj: Webnoviny.sk – Hamburg bojuje proti znečisteniu ovzdušia, v meste čiastočne zakázali premávku dieselových áut © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *