Home / SVET / Ukrajinskí partizáni údajne zničili v Moskovskej oblasti ruskú satelitnú komunikačnú stanicu

Ukrajinskí partizáni údajne zničili v Moskovskej oblasti ruskú satelitnú komunikačnú stanicu

12.6.2024 (SITA.sk) – Partizánskeho hnutie Ukrajincov a Krymských Tatárov Ateš zničilo v Moskovskej oblasti ruskú satelitnú komunikačnú stanicu. Ako referuje web Kyiv Independent, skupina Ateš o tom informovala v stredu na Telegrame.

Zverejnila tiež video, na ktorom vidieť príslušníka hnutia, ako nalieva horľavú kvapalinu na komunikačný satelit R-441 Liven, ktorý sa následne vznietil.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

K incidentu údajne došlo v okrese Klin v Moskovskej oblasti, približne 85 kilometrov severozápadne od ruskej metropoly. Podľa skupiny Ateš bola komunikačná stanica súčasťou 584. gardového protilietadlového raketového pluku a slúžila ako súčasť systémov protivzdušnej obrany regiónu.

Ateš vo svojom príspevku na sociálnej sieti uviedol, že „systémy protivzdušnej obrany celej Moskovskej oblasti boli oslabené“ v dôsledku útoku. Kyiv Independent nevedel nezávisle overiť tvrdenia a nemohol určiť, kedy k incidentu došlo. Ukrajinská armáda údajný útok nekomentovala.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: partizáni, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinskí partizáni údajne zničili v Moskovskej oblasti ruskú satelitnú komunikačnú stanicu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *