Home / SLOVENSKO / Seniorka vyhodila z balkóna 100-tisíc eur, podvodník sa v telefonáte vydával za jej vnuka

Seniorka vyhodila z balkóna 100-tisíc eur, podvodník sa v telefonáte vydával za jej vnuka

20.9.2024 (SITA.sk) – Seniorka z Prievidze sa stala obeťou telefonického rozhovoru, podvodníkovi odovzdala 100-tisíc eur. Kontaktoval ju neznámy páchateľ prostredníctvom mobilného telefónu.

Polovicu sumy tvorili dcérine úspory

Využil jej vyšší vek a oslovil ju starká, čo ju presvedčilo, že volá jej vnuk Šimon. Ako ďalej uviedla trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti, seniorka vložila do tašky 100-tisíc eur, z toho približne 50-tisíc eur boli jej úspory a približne 50-tisíc eur úspory jej dcéry.

Ako ďalej informovala trenčianska krajská polícia, páchateľ povedal 62-ročnej seniorke, že spolu s matkou potrebujú veľkú sumu peňazí, pretože si niečo kúpili a musia do siedmich minút vložiť peniaze do banky.

Navrhol jej, aby všetky peniaze, ktoré má doma, vložila do igelitovej tašky, čo seniorka počas hovoru aj urobila. Seniorka vložila do tašky 100-tisíc eur, z toho približne 50-tisíc eur boli jej úspory a približne 50-tisíc eur úspory jej dcéry. Páchateľ následne seniorke povedal, aby vyšla na balkón a zakričala meno Milan. V tom momente pribehol druhý páchateľ pod balkón a seniorka mu vyhodila tašku s peniazmi. Neznámy páchateľ tašku vzal a odišiel na neznáme miesto,“ doplnila trenčianska krajská polícia.

Treba okamžite informovať políciu

Polícia opätovne s ohľadom na tento prípad pripomína, aby si ľudia vždy overili, či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou sú založené na pravde.

V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o Vás a Vašich blízkych podrobné informácie, v prípade akýchkoľvek pochybností si overte informácie u svojich príbuzných alebo okamžite informujte políciu na tiesňovej linke 158, ktorá preverí Vám podané informácie a zabezpečí všetko potrebné, aby nedošlo k takémuto protiprávnemu konaniu,“ vysvetlila trenčianska krajská polícia.

Viac k témam: Podvod, seniorka
Zdroj: SITA.sk – Seniorka vyhodila z balkóna 100-tisíc eur, podvodník sa v telefonáte vydával za jej vnuka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini odobril päťtisíc eur pre nových aj dlhoročných policajtov, dostanú tiež vyšší príspevok na bývanie

Pokiaľ policajt príspevok obdrží, bude podľa novely povinný po dobu piatich rokov odo dňa jeho priznania zotrvať v služobnom pomere.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *