Home / SVET / Nemecká polícia zatkla dvoch mužov obvinených z prevádzačstva. V extrémnych horúčavách prepravili viac ako 200 migrantov

Nemecká polícia zatkla dvoch mužov obvinených z prevádzačstva. V extrémnych horúčavách prepravili viac ako 200 migrantov

23.11.2023 (SITA.sk) – Nemecká polícia zatkla vo štvrtok dvoch mužov v rámci operácie zameranej proti organizovanému prevádzaniu migrantov. Zhruba 260 policajtov sa zúčastnilo na raziách v ôsmich nehnuteľnostiach v spolkovej krajine Dolné Sasko a v ďalších šiestich v Berlíne. Podozriví muži sú obvinení z prevedenia viac ako 200 migrantov, väčšinou Sýrčanov, do Európskej únie, informovala tlačová agentúra dpa.

Prevážali ich v nevhodných podmienkach

Jeden z podozrivých je 23-ročný muž z Berlína, ktorého zatkli v Garbsene pri Hannoveri. Ďalšieho, 40-ročného muža, vzali do väzby v Lehrte pri Hannoveri na základe rakúskeho zatykača.

Podľa bezpečnostných predstaviteľov bol súčasťou skupiny prevádzačov, väčšinou Iračanov, ktorá údajne v období od augusta 2022 do júna 2023 priviedla do Európskej únie najmenej 208 migrantov.

Muži sú podozriví z toho, že migrantov prevážali v extrémnych horúčavách a „nevhodných vozidlách“ a neposkytli cestujúcim odpočinok ani jedlo, uviedla dpa. Údajne si pýtali 4 000 až 5 000 eur za osobu. Ich prevádzačská trasa viedla cez Maďarsko, Rakúsko, Česko a napokon Nemecko.

Jedna z hlavných destinácií

Nemecko je jednou z hlavných destinácií migrantov, ktorí prichádzajú do Európy. Tamojšie centrá sa však zapĺňajú a vláda čelí rastúcemu tlaku, aby migráciu obmedzila a urýchlila deportácie odmietnutých žiadateľov o azyl. Nemecko tiež začalo robiť kontroly na hraniciach s Poľskom, Českom a Švajčiarskom, aby udržalo migráciu na uzde.

Viac k témam: Migranti, Nemecká polícia, Prevádzači, prevádzačstvo migrantov, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Nemecká polícia zatkla dvoch mužov obvinených z prevádzačstva. V extrémnych horúčavách prepravili viac ako 200 migrantov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putinovo nariadenie taktických cvičení je „jadrovým vydieraním“, povedal hovorca ukrajinskej vojenskej rozviedky

Je to po prvý raz, čo Rusko verejne oznámilo cvičenia zahŕňajúce taktické jadrové zbrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *