Home / SLOVENSKO / Voľbou rozhodujeme o tom, v akej krajine budú žiť nasledujúce generácie, tvrdí premiér Ľudovít Ódor

Voľbou rozhodujeme o tom, v akej krajine budú žiť nasledujúce generácie, tvrdí premiér Ľudovít Ódor

27.9.2023 (SITA.sk) – Poverený premiér Ľudovít Ódor apeluje na občanov, ktorí nevedia či pôdu voliť, alebo koho budú voliť, aby voliť išli a nenechali za seba rozhodnúť iných.

Život budúcich generácií

Vyslovil i prianie, aby sme rozhodli nielen o nás, ale i o tom, v akej krajine budú žiť budúce generácie. Predseda vlády vo svojom príhovore v Rozhlase a televízii Slovenska zdôraznil, že voľba každého je dôležitá, lebo rozhodne o mnohých veciach. Podľa Ódora rozhodne o tom, ako sa tu budú cítiť mladí a talentovaní ľudia a či budú vidieť svoju budúcnosť na Slovensku.

Viac o téme: Predčasné voľby na Slovensku 2023

Šéf vládneho kabinetu je toho názoru, že sa bude rozhodovať i o pomoci tým, ktorí ju potrebujú, efektívnom využívaní európskych zdrojov, a tiež o „schopnosti a odhodlaní zvládnuť neľahkú úlohu urobiť poriadok vo verejných financiách a popri tom investovať do budúceho rastu ekonomiky“.

Slušná a rešpektujúca krajina

Dodal, že voliči rozhodnú i o tom, či bude Slovensko slušnou, kultúrnou a rešpektujúcou krajinou, a tiež spoľahlivým, dôveryhodným a aktívnym partnerom spojencov v euroatlantických štruktúrach. Voľba každého voliča podľa Ódora rozhodne aj o tom, či budú rovnako pre každého platiť princípy právneho štátu.

„Nadchádzajúci víkend bude zrkadlom o nás samých, o našej spoločnosti. Som presvedčený, že každý z nás chce, aby bolo Slovensko úspešnou a sebavedomou krajinou. Nie je to však zadarmo. Musíme pre to niečo urobiť. Spoločne,“ povedal Ódor v prejave a vyjadril i želanie, aby občania prekonali pocity sklamania, odmietli hnev aj nevraživosť, a tiež lži a prejavy arogancie.

„Som optimista“

Hnev je podľa neho zlým pánom i prekážkou pokojného spolunažívania. „Som optimista a nie som ním bez príčiny. V zlomových situáciách – keď išlo o charakter štátu, o európsku príslušnosť Slovenska – sme nikdy nestratili orientáciu. Aj preto je dnes Slovensko rešpektovaným partnerom. Verím, že to opäť dokážeme. Že náš morálny a hodnotový kompas nezlyhá,“ uviedol predseda úradníckej vlády.

Dodal, že za posledné mesiace osobne stretol mnoho občanov a tieto stretnutia ho utvrdili v tom, že „do budúcnosti hľadíme s túžbou po vzájomnom rešpekte, po schopnosti počúvať jeden druhého“. Podľa premiéra nás spája rešpekt, tolerancia i schopnosť navzájom sa počúvať.

„Chráňme tieto hodnoty, a tým uchránime všetkých. Slovensko môže a má byť krajinou nás všetkých. Krajinou, kde je radosť žiť,“ uzavrel.

Viac k témam: Eurofondy, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Prejav, RTVS, slovenský premiér, Úradnícka vláda, Voliči
Zdroj: SITA.sk – Voľbou rozhodujeme o tom, v akej krajine budú žiť nasledujúce generácie, tvrdí premiér Ľudovít Ódor © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *