Home / SLOVENSKO / Dzurinda prispel k porážke Mečiara, no môže napomôcť návratu Fica, tvrdí Sulík. Čo na to Modrí?

Dzurinda prispel k porážke Mečiara, no môže napomôcť návratu Fica, tvrdí Sulík. Čo na to Modrí?

23.9.2023 (SITA.sk) – Mikuláš Dzurinda (Modrí, Most-Híd) prispel k porážke Vladimíra Mečiara, no dnes môže napomôcť návratu Roberta Fica (Smer-SD), tvrdí predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík.

Šéf liberálov dodal, že je pred nami rovnaký míľnik ako bolo porazenie Mečiara, no tentoraz podľa neho ide o to, aby Fico nezostavoval vládu. „Dzurinda prispel k porážke Mečiara, no dnes môže napomôcť návratu Fica,“ tvrdí Sulík.

Smer môže zostavovať vládu

Podľa predsedu SaS hrozí, že sa nepodarí zabrániť zostavovaniu vlády Smerom, a to nielen kvôli Dzurindovmu subjektu, ale i ďalším malým politickým stranám, ktoré sa dlhodobo nachádzajú pod hranicou zvoliteľnosti.

Viac o téme: Predčasné voľby na Slovensku 2023

„Dúfam a želám si, aby pár dní pred voľbami zvíťazila zodpovednosť,“ uzavrel Sulík s tým, že už o niekoľko dní nás čakajú rozhodujúce voľby pre budúcnosť Slovenska.

Strana Modrí, Most-Híd sa ohradila voči Sulíkovým tvrdeniam. Ako v stanovisku politického hnutia uviedol podpredseda Modrých Ľuboš Schwarzbacher, bola to práve vládna koalícia, ktorá vzišla z volieb v roku 2020, a ktorej súčasťou bola aj SaS, kto znovuoživil Roberta Fica.

Aktívny účastník hádok

„Voliči obdarili túto koalíciu ústavnou väčšinou. Túto väčšinu vládna koalícia premrhala v rekordne krátkom čase, a to najmä vinou neustálych hádok, ktorých bola SaS a Richard Sulík veľmi aktívnym členom, v nejednom prípade iniciátorom,“ uviedol Schwarzbacher a dodal, že aj SaS sa podieľala na aktuálnom chaose a úpadku na Slovensku.

Podpredseda Modrých tiež uviedol, že Dzurinda sa so svojím politickým zoskupením aj v súčasnosti usiluje zabrániť Ficovmu návratu, ku ktorému podľa nich výrazne prispeli aj Sulík a jeho spolustraníci.

„Preto by mal Richard Sulík vážiť slová a možno aj zvážiť svoje ďalšie kroky. Ešte prednedávnom sľuboval vyhrať voľby a predviesť kampaň svojho života. Vyhnanie Modrých, Most-Híd z volieb však nepomôže ani SaS-ke, ani Slovensku,“ uzavrel Schwarzbacher.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Dzurinda prispel k porážke Mečiara, no môže napomôcť návratu Fica, tvrdí Sulík. Čo na to Modrí? © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *