Home / šport / Hokej / Na MS v hokeji 2023 príde aj Nemec, už je známy aj kapitán slovenského tímu

Na MS v hokeji 2023 príde aj Nemec, už je známy aj kapitán slovenského tímu

12.5.2023 (SITA.sk) – Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige bude útočník Marek Hrivík, jeho asistenti budú útočníci Peter Cehlárik s Matúšom Sukeľom.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2023

Realizačný tím na čele s hlavným tréner Craigom Ramsayom zaradil na šampionátovú súpisku 22 z 25 nominovaných hráčov, mimo zostavy sú momentálne obranca Dávid Mudrák a útočníci Mário Lunter s Andrejom Kudrnom. Mudrák uvoľnil miesto mladému Šimonovi Nemcovi, ktorý by sa mal pripojiť k mužstvu v Rige.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Pracujú na príchode Nemca

Pre Nemca sa vo štvrtok skončila sezóna v zámorí, keďže klub zámorskej NHL New Jersey Devils vypadol v 2. kole play-off s Carolinou Hurricanes (1:4 na zápasy). Okrem Nemca je voľný aj útočník „diablov“ Tomáš Tatar.

„V obrane sme si nechali voľné miesto pre Šimona Nemca. Keďže Devils v noci vypadli z play-off, pracujeme na tom, aby sme Šimonov príchod mohli oficiálne potvrdiť čo najskôr. Má obrovskú chuť prísť reprezentovať Slovensko. Veríme, že všetko dobre dopadne a pripojí sa k nám,“ informoval jeden z asistentov trénera Peter Frühauf pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Tridsaťjedenročný Hrivík už bol kapitánom tímu SR na vlaňajšom olympijskom turnaji v Pekingu, na ktorom Slováci vybojovali bronzové medaily.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

V piatok o 15.20 h SELČ odohrajú slovenskí hokejisti prvý zápas na MS 2023 proti obhajcom bronzu Čechom, v B-skupine nastúpia aj proti Lotyšom, Kanaďanom, Švajčiarom, Kazachom, Slovincom a Nórom.

Zraneného Gernáta nahradil Jánošík

Do Lotyšska v stredu odletelo 25 hráčov tímu SR – traja brankári, ôsmi obrancovia a štrnásti útočníci. Realizačný tím slovenskej reprezentácie musel ešte v utorok spraviť jednu vynútenú zmenu, keď zraneného beka Martina Gernáta nahradil Adam Jánošík.

Svetový šampionát od 12. do 28. mája okrem lotyšskej Rigy hostí aj fínske mesto Tampere, práve miestna Nokia Arena bude dejiskom vyvrcholenia turnaja. V záverečnej príprave na šampionát absolvoval tím SR osem duelov a zaznamenal v nich bilanciu tri víťazstvá a päť prehier.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie pre MS 2023:

Brankári: Samuel Hlavaj, Dominik Riečický, Stanislav Škorvánek
Obrancovia: František Gajdoš, Mário Grman, Michal Ivan, Adam Jánošík, Samuel Kňažko, Patrik Koch, Dávid Mudrák, Mislav Rosandič
Útočníci: Peter Cehlárik, Viliam Čacho, Martin Chromiak, Marek Hrivík, Libor Hudáček, Miloš Kelemen, Andrej Kudrna, Róbert Lantoši, Mário Lunter, Oliver Okuliar, Richard Pánik, Pavol Regenda, Matúš Sukeľ, Alex Tamáši

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2023
Zdroj: SITA.sk – Na MS v hokeji 2023 príde aj Nemec, už je známy aj kapitán slovenského tímu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Káder slovenskej reprezentácie opúšťa brankár a traja útočníci. Tím trápi najmä zdravotný stav Hrivíka

S tímom v príprave na májové majstrovstvá sveta v Česku nepokračuje brankár Dávid Hrenák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *