Home / šport / Futbal / Mbappé strelil 201. gól a sa stal najlepším strelcom PSG. Bol posadnutý týmto rekordom, vraví tréner Galtier (video)

Mbappé strelil 201. gól a sa stal najlepším strelcom PSG. Bol posadnutý týmto rekordom, vraví tréner Galtier (video)

5.3.2023 (SITA.sk) – Francúzsky futbalový útočník Kylian Mbappé v závere sobotňajšieho stretnutia Ligue 1 2022/2023 poistil víťazstvo Paríža Saint-Germain nad FC Nantes (4:2) a dosiahol ďalší obrovský míľnik vo svojej kariére. Bol to už jeho 201. presný zásah vo farbách parížskeho mužstva, čím prekonal doterajšieho klubového rekordéra Edinsona Cavaniho. Uruguajčan v minulosti nasúkal za tím z Parku princov rovné dve stovky gólov.

„Keď som sem prišiel, bol som ešte mladý hráč. Veľa som sa tu naučil. Hrám, aby som písal históriu a vždy som vravieval, že to chcem robiť tu, vo Francúzsku, v jeho hlavnom meste… Je to osobný úspech, ale prišiel som sem aj pre kolektívne úspechy,“ poznamenal 24-ročný Mbappé po svojom 247. vystúpení v drese PSG.

Posadnutý rekordom

Parížania rýchlo viedli 2:0, ale ešte do prestávky o náskok prišli. V 60. minúte však pridali tretí gól zásluhou Portugalčana Danila Pereiru a potom v nadstavenom čase ešte prišla chvíľa spomenutého Mbappého. Práve forma tohto hviezdneho hráča by mužstvu Saint-Germain mohla pomôcť v budúcotýždňovom odvetnom zápase osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Bayernu Mníchov. V prvom zápase zvíťazil nemecký tím 1:0.

„Naši priaznivci a fanúšikovia francúzskeho futbalu musia oceniť, že ho máme v našej súťaži. Videl som, aký bol posadnutý týmto rekordom,“ povedal tréner PSG Christophe Galtier.

Náskok pred Olympique Marseille

Parížania majú momentálne v tabuľke najvyššej francúzskej súťaže 11-bodový náskok pred Olympique Marseille so zápasom k dobru. Zvíťazili v treťom dueli po sebe, čo po nedávnych týždňoch, keď sa mužstvu výsledkovo nedarilo, predstavuje významnú vzpruhu.

„V posledných troch ligových zápasoch sme strelili 11 gólov a som spokojný. Na môj vkus sme ich však aj dosť dostali (päť, pozn.). Triumf je super, no protivníkovi sme dali príliš veľa šancí, keď vyzeral na knokaut,“ skonštatoval Galtier.

Viac k témam: Liga majstrov 2022/2023, Ligue 1
Zdroj: SITA.sk – Mbappé strelil 201. gól a sa stal najlepším strelcom PSG. Bol posadnutý týmto rekordom, vraví tréner Galtier (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *