Home / SVET / Nemci zvažujú, aké zbrane ešte dodajú Ukrajincom. Idú do toho spolu so svojimi západnými spojencami

Nemci zvažujú, aké zbrane ešte dodajú Ukrajincom. Idú do toho spolu so svojimi západnými spojencami

5.1.2023 (Webnoviny.sk) – Nemecko ide „spolu“ so svojimi západnými spojencami, pokiaľ ide o ďalšie dodávky zbraní pre Ukrajinu. Vo štvrtok to povedala nemecká ministerka zahraničia Annalena Baerbocková, keď sa jej novinári spýtali, či pošlú Ukrajine moderné vojenské vozidlá.

Aké zbrane by mohlo Nemecko poslať, však nepotvrdila, informuje spravodajský portál CNN.

Dodávky prispôsobia potrebám

„USA aj Francúzsko spolu zvážili, ako lepšie poskytnúť podporu,“ Ukrajine, povedala ministerka. Ako dodala, aj oni v Nemecku zvažujú, „čo ešte môžeme urobiť spolu s našimi spojencami“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nemecký vicekancelár Robert Habeck zase vo štvrtok podľa televízie NTV povedal, že Nemecko prispôsobí svoje dodávky zbraní potrebám na bojisku.

Nemecko je pod tlakom

Nemecko v súvislosti s vojenskou pomocou v súčasnosti čelí tlaku. Ukrajina ho opakovane vyzýva na poskytnutie moderných zbraní do vojny voči Rusku vrátane tankov Leopard a bojových vozidiel Marder.

Tlak voči Berlínu v stredu posilnilo oznámenie Francúzska, že na Ukrajinu pošle takzvané ľahké tanky. Je tak prvou krajinou zo Západu, čo tak urobí.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemci zvažujú, aké zbrane ešte dodajú Ukrajincom. Idú do toho spolu so svojimi západnými spojencami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čelili sme invázii a oddelili sme sa od Ruska, šéfka Europarlamentu zhodnotila funkčné obdobie a vyzvala mladých voliť

Roberta Metsola poukázala tiež na viacero kľúčových právnych predpisov, ktoré zákonodarcovia prijali počas aktuálneho funkčného obdobia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *