Home / SVET / Rusko podľa Britov buduje podstatnejšiu obranu, ako predtým. Vidia za tým jeden dôvod

Rusko podľa Britov buduje podstatnejšiu obranu, ako predtým. Vidia za tým jeden dôvod

28.9.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko buduje podstatnejšiu obranu, ako predtým. Vo svojej dennej správe o vývoji vojny na Ukrajine to uvádza britské ministerstvo obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusko to podľa neho robí „pravdepodobne preto, že ukrajinský postup teraz ohrozuje časti Luhanskej oblasti, keď sa končí hlasovanie v referende o pristúpení k Ruskej federácii“. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Rezort tiež poukázal na to, že Ukrajina v posledných dňoch napreduje vo svojich ofenzívnych operáciách na severovýchode krajiny.

„Jednotky postupujú pomaly najmenej na dvoch osiach východne od línie riek Oskil a Siverskyj Donec, kde sa sily skonsolidovali po predchádzajúcom postupe začiatkom mesiaca,“ uviedlo ministerstvo. Poznamenalo tiež, že v Chersonskej oblasti pokračujú ťažké boje.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: LĽR Luhanská ľudová republika, Referendum, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko podľa Britov buduje podstatnejšiu obranu, ako predtým. Vidia za tým jeden dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi sa snažia prelomiť ukrajinskú obranu, podnikli desiatky útokov na šiestich frontoch

Počas uplynulého dňa sa odohralo 82 bojových stretov.

Jeden komentár

  1. Rusi sa musia na nich dobre bavit ako ich tahaju za nos a oni skacu na jednu vabničku za druhou ako typickí blbeckovia…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *