Home / POLITIKA / ŠOK: PUTINovci kupujú zbrane a rakety zo SEVERNEJ KÓREI

ŠOK: PUTINovci kupujú zbrane a rakety zo SEVERNEJ KÓREI

Denník The New York Times informoval, že podľa čerstvo odtajnených správ amerických tajných služieb Rusko kupuje od Severnej Kórey milióny delostreleckých granátov a rakiet, čo je znakom toho, že globálne sankcie vážne obmedzili jeho dodávateľské reťazce a prinútili Moskvu, aby sa obrátila na diktátorske štáty s požiadavkou o vojenské dodávky.

 

Spojené štáty poskytli v rámci odtajnených spravodajských informácií niekoľko podrobností o presnej výzbroji, načasovaní alebo veľkosti zásielky, ale zatiaľ neexistuje spôsob, ako nezávisle overiť tento predaj.

Americký predstaviteľ uviedol, že okrem rakiet krátkeho doletu a delostreleckých granátov sa od Ruska očakáva, že sa v budúcnosti pokúsi nakúpiť ďalšie severokórejské vybavenie. Americkí predstavitelia uviedli, že pokiaľ išlo o schopnosť Ruska prebudovať svoju armádu, ekonomické kroky Európy a Spojených štátov boli účinné. Americké a európske sankcie zablokovali schopnosť Ruska nakupovať zbrane alebo elektroniku na výrobu týchto zbraní. Moskva dúfala, že Čína bude ochotná zastaviť kontroly vývozu zbraní a bude pokračovať v zásobovaní ruskej armády.

V posledných dňoch však americkí predstavitelia informovali, že zatiaľ čo Čína bola ochotná kupovať ruskú ropu so zľavou, Peking, aspoň doteraz, rešpektoval vývozné kontroly zamerané na ruskú armádu a nesnažil sa predávať Moskve vojenské vybavenie ani komponenty.

Zdroj: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *