Home / SLOVENSKO / Pellegrini nazval Matoviča pôvodcom najväčšieho zla v slovenskej politike (video)

Pellegrini nazval Matoviča pôvodcom najväčšieho zla v slovenskej politike (video)

6.9.2022 (Webnoviny.sk) – Vláda, ktorá vznikla po voľbách 2020, v pondelok definitívne skončila, a to s obrovskou hanbou, fiaskom a úplným zlyhaním.

Takto zhodnotil súčasnú politickú situáciu na tlačovej besede predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini. Ten nazval ministra financií a lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča pôvodcom najväčšieho zla v slovenskej politike.

 

Matovič je prilepený k stoličke

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) podľa Pellegriniho slov neexistuje. Zároveň tvrdí, že predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár prevzal zodpovednosť za to, že „Matovič bude Slovensko terorizovať ďalšie mesiace“.

Viac o téme: Koaličná kríza

Predseda Hlasu-SD je presvedčený, že Kollár v záujme udržania si moci drží na poste lídra OĽaNO Matoviča a vládnu koalíciu. „Nemáme vládu ani zodpovednú, ani normálnu. Igor Matovič je prilepený k stoličke a za žiadnych okolností nie je možné tohto človeka odstrániť z jeho postu,“ dodal Pellegrini.

Myslí si, že strana Sloboda a Solidarita (SaS) bola opozíciou v koalícii a zbierala politické body. Odišla podľa neho v najhoršom možnom čase. „Bývalá vládna koalícia je naozaj absolútnym symbolom rozvratu v tejto krajine,“ doplnil.

Predčasné parlamentné voľby

Pellegrini ponúkol návrh na vyriešenie súčasnej situácie. „Riešením je dohoda na predčasných voľbách. Vyzývam kolegov z vládnej koalície, aby začali rokovať aj s opozíciou o príprave predčasných volieb. Ak sa dohodneme na predčasných voľbách, Hlas-SD urobí všetko pre to, aby do predčasných volieb republika nestagnovala,“ tvrdí predseda Hlasu-SD.

Premiéra Hegera vyzval, aby predstúpi pred parlament a požiada NR SR o vyslovenie dôvery. „Chceme vidieť tých 76 ľudí, ktorí sú ochotní z dlhodobého hľadiska podporovať túto vládnu koalíciu,“ povedal Pellegrini.

Predseda Hlasu nakoniec požiadal aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, „aby konečne intenzívnejšie vstúpila do riešenia tejto krízy, aby si sama vyžiadala pri nominácii nových ministrov od premiéra zoznam poslancov, ktorí podpisom súhlasili, že idú menšinovú vládu podporovať,“ uzavrel Pellegrini.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Koaličná kríza, Minister financií SR, Predčasné voľby, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Predseda hnutia Sme rodina, Predseda strany Hlas-SD, Premiér Slovenskej republiky, Prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegrini nazval Matoviča pôvodcom najväčšieho zla v slovenskej politike (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *