Home / SVET / Premiér Heger dorazil na Ukrajinu, na stretnutie so Zelenským nesie konkrétny plán pomoci (foto)

Premiér Heger dorazil na Ukrajinu, na stretnutie so Zelenským nesie konkrétny plán pomoci (foto)

8.4.2022 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) sa už nachádza na Ukrajine. Do hlavného mesta Kyjev cestuje vlakom spolu s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a šéfom európskej diplomacie Josepom Borrellom.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Na stretnutie s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a premiérom Denysom Šmyhalom nesie Heger konkrétne návrhy pomoci pre Ukrajinu. Informoval o tom vo svojom profile na sociálnej sieti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Hegerov návrh pozostáva napríklad z toho, že chce pre Ukrajinu získať s pomocou Európskej únie (EÚ) európsku perspektívu za pomoci reformného tímu. „Ďalej ponúknuť možnosť prepravy obilnín do sveta, keďže Ukrajina je jedným z najväčších exportérov a prístavy jej zablokovalo Rusko,“ vysvetlil premiér. Heger chce tiež zvýšiť využívanie slovenského hubu humanitárnej pomoci.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Kyjev, Premiér Slovenskej republiky, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Heger dorazil na Ukrajinu, na stretnutie so Zelenským nesie konkrétny plán pomoci (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *