Home / SVET / Zastrašovanie novinárov je na Slovensku aktuálnou témou, Kolíková riešila v Luxemburgu aj ich ochranu

Zastrašovanie novinárov je na Slovensku aktuálnou témou, Kolíková riešila v Luxemburgu aj ich ochranu

7.10.2021 (Webnoviny.sk) – Na Slovensku je zastrašovanie novinárov veľmi aktuálna téma. Povedala to ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS), ktorá sa zúčastnila na rokovaní ministrov spravodlivosti krajín Európskej únie (EÚ) v Luxemburgu.

Rada EÚ riešila ochranu novinárov

Jednou z tém Rady EÚ v Luxemburgu bola práve ochrana novinárov a to, ako sa vysporiadať so spormi, ktoré sú vedené proti novinárom. Iniciatívny materiál k tejto téme pripravila eurokomisárka Věra Jourová. Ministerka spravodlivosti o tom informovala vo svojom profile na sociálnej sieti.

„Ja sa veľmi teším na debatu k tomuto materiálu. Myslím si, že aj pre Slovensko je to veľmi aktuálna téma, keď sa vysporadúvame so zastrašovaním novinárov a ešte stále nám ani neskončilo súdne konanie ohľadom vyvodenia trestnej zodpovednosti, ktorá súvisí s vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice,“ uviedla Kolíková.

Témou rokovaní bola aj väzba

Uviedla tiež, že rada ministrov rokovala aj o väzbe, konkrétne o procesných a materiálnych podmienkach väzby a lehotách, ktoré súvisia s väzbou.

„Je to zase iniciatíva zo strany pána komisára Reyndersa. Teším sa, že sa budeme rozprávať o tom, či je na mieste, aby aj z európskej úrovne tu bol koncept, ktorý by mal viesť k harmonizácii aj v týchto témach. Ja si myslím, že áno a teším sa na debatu o tom,“ uzavrela slovenská šéfka rezortu spravodlivosti.

Viac k témam: Novinári, Útok na novinára, Zastrašovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zastrašovanie novinárov je na Slovensku aktuálnou témou, Kolíková riešila v Luxemburgu aj ich ochranu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *