Home / šport / Ostatné športy / Zomrela Diána Igalyová, dvojnásobná olympijská medailistka podľahla koronavírusu

Zomrela Diána Igalyová, dvojnásobná olympijská medailistka podľahla koronavírusu

9.4.2021 (Webnoviny.sk) – Vo veku 56 rokov prehrala boj s ochorením COVID-19 dvojnásobná olympijská medailistka v športovej streľbe Maďarka Diána Igalyová. Informáciu priniesol maďarský denník Nemzeti Sport na svojom webe.

Budapeštianska rodáčka Igalyová sa v minulosti predstavila na štyroch OH. Ešte v Barcelone 1992 štartovala v miešanej súťaži v skeete, o osem rokov neskôr brala bronz z OH v Sydney už v skeete žien. V Aténach 2004 sa stala olympijskou šampiónkou a v Pekingu 2008 sa so súťažami pod piatimi kruhmi rozlúčila trinástou priečkou.

„Je to strašná správa. Svet streleckého športu stratil jedného z najláskavejších šampiónov. Vždy priateľská, vždy usmiata a vždy inšpirujúca. Ďakujem ti za všetko, čo si pre náš šport urobila, tvoj odkaz určite bude pokračovať. Budeš nám chýbať Diana. Odpočívaj v pokoji,“ napísala na facebooku slovenská reprezentantka v skeete Danka Barteková, bronzová z OH 2012 v Londýne.

Barteková pod piatimi kruhmi debutovala v Pekingu 2008, kde sa štvornásobná svetová šampiónka Igalyová lúčila s OH, aj keď sa neskôr ešte pokúsila o zisk miestenky do Londýna 2012.

Viac k témam: Koronavírus, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrela Diána Igalyová, dvojnásobná olympijská medailistka podľahla koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *