Home / Veda a technika / Amazon predstavil prvý inteligentný náramok Halo, dokáže odhadnúť aj náladu svojho majiteľa

Amazon predstavil prvý inteligentný náramok Halo, dokáže odhadnúť aj náladu svojho majiteľa

30.8.2020 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Amazon predstavila svoj prvý inteligentný náramok Halo, ktorý dokáže počúvať svojho majiteľa a zhodnotí, či je smutný alebo veselý. Dva nepretržite zapnuté mikrofóny budú „odpočúvať“ majiteľa s cieľom zachytiť jeho náladu či úroveň stresu.

Svoje poznatky zariadenie rozdelí do niekoľkých kategórií, ako napríklad „nádej“, „hrdosť“ alebo „váhavosť“. Ponúkne aj celkové štatistiky pozitívnych a negatívnych období.

Funkcie inteligentného náramku

Umelá inteligencia sa bude snažiť odhadnúť hmotnosť či percento telesného tuku, a to tak, že požiada, aby si majiteľ prostredníctvom aplikácie spravil selfie. Služba bude dostupná zatiaľ len v USA, a to za 3,99 dolára mesačne. Samotný náramok stojí 99 dolárov.

Akcelerometer, teplotný senzor a meranie srdcového tepu mu umožňujú jednoduché sledovanie úrovne námahy a základného zdravotného stavu. Nesleduje však polohu majiteľa prostredníctvom GPS.

„Halo analyzuje intenzitu a trvanie vášho pohybu, nie len vaše kroky,“ uviedla spoločnosť citujúc doporučenie Americkej kardiologickej asociácie.

Začali sa ozývať aj kritici

Kritici však upozorňujú, že Amazon zbiera obrovské množstvo dát o najintímnejších detailoch človeka a využíva ich vo svojom biznise.

Amazon objasnil, že nahrávky z mikrofónov sa nedostanú na žiaden cloud a nikto ich nepočúva. Analyzujú ich samotné náramky, odkiaľ sa následne vymažú.

Viac k témam: inteligentný náramok, umelá inteligencia
Zdroj: Webnoviny.sk – Amazon predstavil prvý inteligentný náramok Halo, dokáže odhadnúť aj náladu svojho majiteľa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európsky teleskop Euclid úspešne vyslali za objavovaním tajomného temného vesmíru

Euclid mal pôvodne štartovať na ruskej rakete z Francúzskej Guyany v Južnej Amerike, hlavného európskeho kozmodrómu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *