Home / SLOVENSKO / Polícia bude prísnejšie kontrolovať opatrenie proti COVID-19 a je pripravená rozdávať aj pokuty

Polícia bude prísnejšie kontrolovať opatrenie proti COVID-19 a je pripravená rozdávať aj pokuty

26.8.2020 (Webnoviny.sk) – Policajný zbor bude prísnejšie kontrolovať dodržiavanie opatrení na zabránenie šírenie koronavírusu, ako je napríklad nosenie rúšok v interiéri. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) to oznámil po diskusii s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO). Polícia má na to podľa šéfa rezortu vnútra dostatočné kapacity.

„Budeme vykonávať kontroly a dohliadať na dodržiavanie pravidiel oveľa dôslednejšie ako tomu bolo doposiaľ,“ povedal Mikulec. Za najrizikovejšie považuje uzavreté priestory, kde je vysoká koncentrácia ľudí, ako sú nočné bary, kluby či prostriedky hromadnej dopravy.

Práve v nich bude polícia vykonávať kontroly a je pripravená udeľovať aj pokuty. Polícia má podľa ministra dostatočné kapacity na preverovanie dodržiavania opatrení.

Viac o téme: Koronavírus

Krajčí v stredu upozornil, že Slovensko je v kritickej situácii a bude na zodpovednosti jednotlivcov, ako sa k nej postavia.

„Prichádza čas na to, že požiadame silové zložky štátu, aby nám pomáhali monitorovať dodržiavanie opatrení, ktoré sú nastavené v našej krajine,“ povedal pred stredajším rokovaním vlády. Dodal, že pôjde najmä o políciu, možno však požiada o súčinnosť aj armádu.

Viac k témam: Koronavírus, minister vnútra SR, minister zdravotníctva SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia bude prísnejšie kontrolovať opatrenie proti COVID-19 a je pripravená rozdávať aj pokuty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michelkov návrh ohrozuje činnosť Fondu na podporu umenia. Vyhlásenie pre poslancov podpísali desiatky odborníkov

Platforma tvrdí, že počas výboru sa k návrhu nemohli vyjadriť prítomní zástupcovia odbornej obce a ani samotný riaditeľ FPU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *