Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka Ford ohlásila rozsiahlu reštrukturalizáciu, v Európe chystá prepúšťanie zamestnancov

Automobilka Ford ohlásila rozsiahlu reštrukturalizáciu, v Európe chystá prepúšťanie zamestnancov

FRANKFURT 10. januára (WebNoviny.sk) – Americká automobilka Ford Motor oznámila zníženie počtu pracovných miest v Európe v rámci rozsiahlej reštrukturalizácie, keďže sa sústreďuje na najziskovejšie modely a posúva výrobu smerom k elektrickým autám.

Redukcia nadbytočnej sily

Spoločnosť vo vyhlásení, ktoré zverejnila vo štvrtok, uviedla, že „štrukturálne zlepšenie nákladov bude podporené redukciou nadbytočnej pracovnej sily“.

Firma nezverejnila, koľko pracovných miest zruší, a konštatovala, že redukcia sa dosiahne pokiaľ možno dobrovoľnými odchodmi dohodnutými s odborármi. V Európe Ford zamestnáva zhruba 53 tis. ľudí.

Rátajú s brexitom s dohodou

Denník Financial Times citoval vyjadrenie šéfa Fordu pre Európu, Blízky východ a Afriku Stevena Armstronga, že prepustených zamestnancov budú „tisíce“. Armstrong to však odmietol zopakovať počas konferenčného hovoru s novinármi a povedal len, že to bude mať „podstatný dopad“ na pracovnú silu.

Rozsah reštrukturalizácie podľa Armstronga predpokladá, že Británia odíde z Európskej únie s dohodou definujúcou obchodné vzťahy. Dodal, že podnikateľské zmeny by mohli byť „výrazne dramatickejšie“, pokiaľ ide o závody firmy vo Veľkej Británii, ak krajina z EÚ odíde bez dohody.

Viac k témam: automobilka, Ford
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka Ford ohlásila rozsiahlu reštrukturalizáciu, v Európe chystá prepúšťanie zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *