Home / SLOVENSKO / Vystúpenie prezidenta bolo podľa Čižnára orientované politicky, chcel zrušiť stretnutie

Vystúpenie prezidenta bolo podľa Čižnára orientované politicky, chcel zrušiť stretnutie

BRATISLAVA 6. augusta (WebNoviny.sk) – Generálny prokurátor Jaromír Čižnár chcel plánované stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov zrušiť po tom, čo videl vystúpenie prezidenta Andreja Kisku.

To bolo podľa neho politicky orientované. Cieľom stretnutia bolo zabrániť eskalovaniu situácie týkajúcej sa únosu vietnamského občana Trinh Xuan Thanha. Ako Čižnár na tlačovej konferencii informoval, vyprosuje si výroky o mečiarizme a schovávaní sa.

Odporúčame:
Svedkovia kauzy únosu Vietnamca budú zbavení mlčanlivosti, premiér chce dôkladné vyšetrovanie

Vystúpenie premiéra Petra Pellegriniho bolo podľa Čižnára slušné, povedal všeobecne, čo sa očakáva. Ako pokračoval, na stretnutie nakoniec prišiel, aby prezidentovi garantoval, že vyšetrovanie bude objektívne.

Obdivujem pána prezidenta, že už vie, že sa to stalo, ani my to ešte nevieme,“ povedal generálny prokurátor s tým, že čo a ako sa stalo, ukáže až vyšetrovanie. „Ja sám neviem, či sa veci tak stali, ako boli prezentované, alebo nestali. To ukáže až vyšetrovanie,“ povedal generálny prokurátor. Zároveň informoval, že sa cez víkend spojil s kolegami z Česka a Nemecka a dohadujú stretnutie.

Viac k témam: Generálna prokuratúra SR, Jaromír Čižnár, letka ministerstva vnútra SR, únos Vietnamca, vládny špeciál
Zdroj: Webnoviny.sk – Vystúpenie prezidenta bolo podľa Čižnára orientované politicky, chcel zrušiť stretnutie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko údajne blokovalo český návrh zaradenia portálu Voice of Europe na sankčný zoznam, Blanár tvrdenie vyvracia

Denník N publikoval nepravdivé a zavádzajúce informácie, tvrdí minister zahraničných vecí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *