Home / POLITIKA / FOTOGALÉRIA, ktorú musíte vidieť: PREZIDENTKA vymenovala GENERÁLov

FOTOGALÉRIA, ktorú musíte vidieť: PREZIDENTKA vymenovala GENERÁLov

 

Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu 15. januára 2020 vymenovala a povýšila troch generálov. 

Generálmajora Josefa Pokorného, zástupcu náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky, prezidentka povýšila do vyššej vojenskej generálskej hodnosti generálporučíka. V minulosti bol dvakrát vyslaný na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky, pôsobil ako náčelník odboru Najvyššieho veliteľstva spojeneckých síl v Európe v Belgicku, neskôr ako vedúci úradu národného vojenského predstaviteľa pri Najvyššom veliteľstve spojeneckých síl v Európe. 

Plukovníka Vladimíra Lengvarského, hlavného lekára ozbrojených síl Slovenskej republiky, prezidentka vymenovala do vojenskej hodnosti brigádneho generála. Dvakrát bol v minulosti vyslaný na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky. Pôsobil v mierovej misii UNDOF na Golanských výšinách aj v rámci Vojenskej operácie Iracká sloboda v Iraku.  

Plukovníka Ivana Baloga, veliteľa 1. mechanizovanej brigády v Topoľčanoch, prezidentka vymenovala do vojenskej hodnosti brigádneho generála. Bol dvakrát vyslaný na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky. Pôsobil v mierovej misii JOINT GUARDIAN KFOR v Kosove ako zástupca náčelníka operačnej skupiny a vo Vojenskej operácii ISAF v Afganistane ako veliteľ operačného výcvikového tímu. 

Prezidentka v príhovore okrem iného povedala, že ozbrojené sily sú jednou z najdôležitejších inštitúcií v štáte a dlhodobo požívajú právom v spoločnosti veľmi vysokú dôveru. Podľa nej je to predovšetkým vďaka vysokému odbornému aj morálnemu kreditu ich príslušníkov. „Ste to práve vy, ktorí ste si prešli všetkými úrovňami v ozbrojených silách, kto im rozumie najlepšie. Čo potrebujú na svoj ďalší rozvoj, ako sa postarať o potreby našich profesionálov, či ich správne motivovať. Najmä v čase, kedy stále bojujete s nedostatkom finančných ale aj personálnych zdrojov. Preto od vás očakávam, že budete aj naďalej zodpovedne pristupovať k plneniu svojich povinností. Ale aj, že prejavíte dostatok profesionálnej odvahy postaviť sa za záujmy ozbrojených síl, aj keď to nemusí byť spoločensky príjemné, alebo politicky pohodlné. A tiež budem rada, ak váš odborný hlas bude naša verejnosť počuť čo najčastejšie.“

Na záver prezidentka trom generálom popriala veľa úspechov v ich ďalšej vojenskej kariére. 

Zdroj: TU

       

        Loading…    

       
   

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *