Home / šport / Futbal / Tottenham vyhodil trénera Pochettina, doplatil na slabý vstup mužstva do aktuálnej sezóny

Tottenham vyhodil trénera Pochettina, doplatil na slabý vstup mužstva do aktuálnej sezóny

20.11.2019 (Webnoviny.sk) – Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur sa po piatich rokoch spolupráce predčasne rozlúčil s argentínskym trénerom Mauriciom Pochettinom. Niekdajší kouč Southamptonu viedol londýnsky klub od mája 2014 a v uplynulej sezóne ho dostal až do finále Ligy majstrov a k štvrtému miestu v domácej najvyššej súťaži.

Spolu s hlavným trénerom odchádzajú aj jeho asistent Jesus Pérez ako aj ďalší dvaja tréneri Miguel d’Agostino a Antoni Jiménez. Po úspešnej minulej sezóne 47-ročný Pochettino predĺžil na White Hart Lane zmluvu do roku 2023.

Argentínčanovi sa stal osudným slabý vstup mužstva do aktuálnej sezóny Premier League. Aktuálne patrí Spurs až 14. miesto s bilanciou 3 víťazstvá – 5 remíz – 4 prehry.

„Veľmi neradi sme urobili toto rozhodnutie. Zlé domáce výsledky na konci minulej a v úvode tejto sezóny nás však prinútili konať. Správna rada musí robiť aj ťažké rozhodnutia,“ uviedol prezident Tottenhamu Daniel Levy, cituje ho portál BBC Sport.

„Nezabudneme na všetky tie krásne okamihy s Mauriciom a jeho trénerskými kolegami, ale urobili sme to v záujme budúcnosti nášho klubu. Mauricio navždy zostane súčasťou histórie Tottenhamu,“ dodal Levy.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Tottenham vyhodil trénera Pochettina, doplatil na slabý vstup mužstva do aktuálnej sezóny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *