Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Kia Motors Slovakia obnovila výrobu, aj s novým modelom

Kia Motors Slovakia obnovila výrobu, aj s novým modelom

6.8.2019 (Webnoviny.sk) – Po dvojtýždňovej celozávodnej dovolenke začala v pondelok Kia Motors Slovakia sériovú výrobu nového modelu. Crossover Kia XCeed je štvrtou verziou rodiny Ceed, ktorú doteraz reprezentujú verzie hatchback, Sportswagon a shooting brake (ProCeed).

„Kia XCeed prináša na európsky trh nielen atraktívny a moderný dizajn, ale tiež množstvo technických vylepšení, ktoré posúvajú kvalitatívnu úroveň vozidiel Kia a jazdný zážitok opäť na vyššiu úroveň. Nový model slávnostne predstavili na konci júna vo Frankfurte nad Mohanom,“ uviedla k novému modelu automobilka na svojej internetovej stránke.

Spoločnosť Kia Motors Slovakia začína výrobou nového modelu písať ďalšiu kapitolu svojej histórie s nástupom už šiesteho karosárskeho variantu, ktorý sa pri Žiline, v obci Teplička nad Váhom, bude vyrábať.

KIA predala v minulom roku na Slovensku 7 043 vozidiel. Celosvetovo dosiahol predaj áut tejto značky vlani takmer pol milióna predaných kusov a už desať rokov po sebe rastie, čo sa okrem kórejskej automobilky nepodarilo žiadnej inej svetovej automobilke.

Kia Motors Slovakia je výrobný závod juhokórejskej automobilovej spoločnosti Kia Motors Corporation. Je to prvý a zatiaľ jediný závod tejto spoločnosti v Európe. Spoločnosť bola založená 13. februára 2004 a sériová výroba začala v decembri 2006. Výška investície presiahla 1,7 miliardy eur.

Viac k témam: Kia Motors Slovakia, Kia XCeed
Zdroj: Webnoviny.sk – Kia Motors Slovakia obnovila výrobu, aj s novým modelom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *