Home / šport / KHL / HC Slovan Bratislava dlhuje státisíce eur za prenájom štadióna

HC Slovan Bratislava dlhuje státisíce eur za prenájom štadióna

BRATISLAVA 27. februára (WebNoviny.sk) – Hokejový klub HC Slovan Bratislava dlhuje za nájomné, zmluvné pokuty a úroky z omeškania mestskej organizácii Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy (STaRZ) ku dňu 19. februára takmer jeden milión eur.

Možné ukončenie nájmu

Nové vedenie mesta sa preto zaoberá otázkou, ako budú ďalej využívané priestory zimného štadióna. Možnosťou je aj ukončenie nájmu HC Slovan, uvádza sa v tlačovej správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

„Každodenne komunikujeme so zástupcami HC Slovan Bratislava a. s. vo veci úhrady záväzkov voči STaRZu. Upozorňujeme ich na to, že ekonomická situácia, v ktorej sa momentálne STaRZ nachádza, a kvôli ktorej nemá dostatok prostriedkov na vlastné fungovanie, si v blízkej budúcnosti môže vyžiadať opatrenia, ktorých výsledkom bude obmedzenie prevádzky Zimného štadióna Ondreja Nepelu a obmedzenie možností jeho využitia zo strany HC Slovan. Napriek tomu, že sme boli ochotní hľadať mimosúdne možnosti riešenia úhrady dlhu HC Slovan, postoj zástupcov akciovej spoločnosti nás núti k súdnemu vymáhaniu,“ vyjadril sa riaditeľ STaRZu Peter Vojtko.

Štyri žaloby na súde

Mestská organizácia STaRZ predložila od februára 2018 do súčasnosti na súd celkovo štyri žaloby vo veci prenájmu štadióna. K spomenutému 19. februáru 2019 navyše eviduje Slovanu dlh vo výške 978 069,75 eur.

„Je potrebné pripustiť aj možnosť, že aktuálna hospodárska a majetková situácia žalovaného neumožňuje uspokojenie vymáhateľnej pohľadávky žalobcu. Nové vedenie hlavného mesta na čele s primátorom Matúšom Vallom v súčinnosti s mestskou organizáciou STaRZ preto pripravuje sériu alternatívnych opatrení týkajúcich sa budúcnosti prenájmu a spôsobu využitia zimného štadióna. V prípade, že HC Slovan v najbližšom období, ale najneskôr do začiatku novej hokejovej sezóny svoj dlh neuhradí, jednou z možností je aj ukončenie všetkých nájomných zmlúv s HC Slovan a využitie priestorov na iné kultúrne a športové podujatia. Mesto sa však chce usilovať, aby sa situácia nijako nedotkla detí a mladých ľudí, ktorí na štadióne pravidelne športujú a učia sa hrať hokej v niektorom z 11 detských, resp. mládežníckych tímov,“ píše sa v tlačovej správe.

Viac k témam: HC Slovan Bratislava, KHL Kontinentálna hokejová liga, Slovan v KHL, Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – HC Slovan Bratislava dlhuje státisíce eur za prenájom štadióna © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *