Home / šport / KHL / Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

6.4.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Adam Liška bude aj v sezóne 2021/2022 pôsobiť v ruskej KHL. Stále len 21-ročný krídelník zostáva členom kádra klubu Severstaľ Čerepovec, za ktorý odohrá už tretí súťažný ročník. O predĺžení spolupráce s mladíkom Liškom informoval oficiálny web Severstaľu.

Do Severstaľu prišiel zo Slovana

Bratislavský rodák pôsobí v Rusku od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava. Keď „belasí“ opustili nadnárodnú ligu s moskovským riadením, zamieril šikovný útočník do Severstaľu.

V minulom ročníku zaň odohral 51 duelov s bilanciou 8 gólov a 3 asistencie, v aktuálnom v 48 zápasoch nazbieral 16 bodov za 6 presných zásahov a 10 gólových prihrávok, v play-off pridal v piatich dueloch tri asistencie.

Zapojí sa do prípravy s reprezentáciou

Adam Liška už má na svojom konte 22 štartov v seniorskej reprezentácii so šiestimi gólmi. Predstavil sa aj na MS 2019 v domácom prostredí, na ktorých v siedmich dueloch dvakrát skóroval a pridal aj jednu asistenciu.

Keďže už má slovenský mladík po sezóne, od stredy sa bude pod vedením trénera reprezentácie SR Craiga Ramsayho pripravovať s národným tímom v tzv. bubline v Piešťanoch.

Zdroj: Webnoviny.sk – Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Libor Hudáček rozviazal zmluvu s Nižnekamskom, z KHL mieri do Švajčiarska

Najproduktívnejší útočnik Hudáček odohral v drese Nižnekamska v aktuálnej sezóne KHL dokopy 50 zápasov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *