Home / SLOVENSKO / Cirkev si pripomenie obete koronavírusu, katolícke kostoly rozoznejú zvony na desať minút

Cirkev si pripomenie obete koronavírusu, katolícke kostoly rozoznejú zvony na desať minút

6.4.2021 (Webnoviny.sk) – Na pripomienku zosnulých na ochorenie COVID-19 sa v nedeľu 11. apríla na desať minút rozoznejú zvony katolíckych kostolov na Slovensku. Informovala o tom tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) na svojej webovej stránke.

Ako ďalej vysvetlila, katolícka cirkev v daný deň slávi Nedeľu Božieho milosrdenstva, ktorá završuje Veľkonočnú oktávu. Biskupi vybrali túto nedeľu, aby prosili o milosrdenstvo pre zosnulých a o pomoc pre pozostalých.

Viac o téme: Koronavírus

Dohodli sme sa so všetkými otcami biskupmi, že v tento deň zvonením zvonov vo farnostiach jednotlivých diecéz pozveme veriacich k spoločnej modlitbe za všetky obete pandémie. Budeme prosiť za viac než desaťtisíc ľudí, ktorí podľahli ochoreniu COVID-19, ale aj za všetkých, čo zomreli v dôsledku situácie, ktorú pandémia spôsobila, a tiež za ich blízkych a pozostalých,“ priblížil predseda KBS Stanislav Zvolenský.

Viac k témam: cirkev, COVID-19, katolícka cirkev, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Cirkev si pripomenie obete koronavírusu, katolícke kostoly rozoznejú zvony na desať minút © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Poznáte jej históriu a pôvod?

Vysvetlenie pôvodu názvu „veľká“ treba hľadať v časoch otroctva Židov v starovekom Egypte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *