Home / EKONOMIKA / Doprava a infraštruktúra / Banská Bystrica by mala mať severný obchvat, kraj plánuje využiť eurofondy

Banská Bystrica by mala mať severný obchvat, kraj plánuje využiť eurofondy

BANSKÁ BYSTRICA 10. januára (WebNoviny.sk) – Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje dobudovanie vnútorného severného obchvatu mesta Banská Bystrica pri mestskej časti Kostiviarska. Ako uvádza krajská samospráva na sociálnej sieti, finišuje s projektovou prípravou mnohých úsekov, pri ktorých sa bude uchádzať o financovanie z eurofondov.

Je nesmierne dôležité, aby sme nevyužité prostriedky z regionálneho programu IROP dokázali v čo najväčšej miere využiť. Kraj sa v minulom volebnom období o tieto zdroje vôbec neuchádzal a ani nepripravoval projekty na ich čerpanie. Tento dlh voči občanom sa teraz snažíme dobehnúť,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Jedným z dôležitých projektov je dobudovanie cesty tretej triedy III/2419 v Banskej Bystrici, čím sa majú prepojiť cesty prvej triedy smerujúce na Donovaly a Brezno a efektívne tak dokončiť vnútorný severný obchvat Banskej Bystrice. „S týmto projektom sa kraj bude už čoskoro uchádzať o jeho financovanie z eurofondov. Pevne veríme, že budeme úspešní, pretože tým výrazne pomôžeme zlepšeniu dopravnej situácie v meste Banská Bystrica, ktorá nie je ideálna,“ konštatoval predseda. V projekte by malo byť celkovo preinvestovaných 3,5 až štyri milióny eur a s jeho realizáciou by mal BBSK začať najneskôr na jar 2020.

Viac k témam: BBSK Banskobystrický samosprávny kraj, eurofondy, obchvat
Zdroj: Webnoviny.sk – Banská Bystrica by mala mať severný obchvat, kraj plánuje využiť eurofondy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Amazon chce rozšíriť svoj vozový park v Európe o tisícky ďalších elektrických dodávok a nákladiakov

Spoločnosť chce byť do roku 2040 uhlíkovo neutrálna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *