Home / POLITIKA / KOMUNISTI. MAFIA A SLOVENSKO. BENEŠ A AJ KISKA FATÁLNE ZLYHALI

KOMUNISTI. MAFIA A SLOVENSKO. BENEŠ A AJ KISKA FATÁLNE ZLYHALI

V dnešnom DENNÍKu N vyšiel článok s názvom: Andrej Kiska: SIS mi dala na stôl správu o prepojení štátu na mafiu

Sprvoti som nechápal o čo ide? Rozhovor s prezidentom?

Nie, rozhovor to nebol.

Článok vyvoláva pocit akoby išlo o komentár/blog/úvahu prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku.

Ponechám bez komentára, že je prinajmenšom čudné, ak prezident SR vypisuje komentáre/blogy/úvahy v súkromnom Denníku N a nie v inom súkromnom médiu (napr. aj v DENNÍKu POLITIKA, SME, Pravde aď.) a pôjdem do podstaty môjho komentára.

Ešte pred tým sa ale zamýšľam aj takto – tento článok prezidenta SR je na Denníku N a je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N. Logicky teda nie každý si môže myšlienky prezidenta SR prečítať. Celkom to odporuje zdravej logike veci verejnoprávnej funkcie hlavy štátu, že myšlienky prezidenta SR sú v súkromnom médiu a ešte aj len pre tých, čo si zaplatia, ale dobre. Asi nová doba 🙂

Takže prezident SR v článku s názvom Andrej Kiska: SIS mi dala na stôl správu o prepojení štátu na mafiu konštatuje, dovolím si citovať podľa mňa najdôležitejšie myšlienky:

„Potom ako sa začala spomínať talianska stopa a talianska mafia, ktorej sa Ján Kuciak vo svojich článkoch venoval, vyžiadal som si od Slovenskej informačnej služby informácie o jej pôsobení u nás. To, čo som dostal na stôl, ma doslova šokovalo. Išlo o niekoľkostranový a pomerne podrobný dokument, aké bežne od SIS nedostávam.

Obsahoval rok po roku za posledných možno takmer 10 rokov informácie, ako sa dejú podvody s agrodotáciami a pozemkami na Slovensku. Boli tam konkrétne mená najmä z východného Slovenska, talianske aj slovenské, konkrétne sumy peňazí, konkrétne názvy firiem, ktoré sú podozrivé z obrovských podvodov. Hovoríme o desiatkach miliónov eur, ktoré boli neoprávnene vyplácané a časť z ktorých končila vo vrecku konkrétnych ľudí. Boli tam napísané prepojenia, kto, kde a s kým sa na týchto aktivitách podieľa.

A výsledok? Nič. Ticho. Žiadne zatýkanie, žiadna masívna aktivita polície.

Všetci tí ľudia, ktorých tam spomínali, boli v čase, keď som správu čítal, na slobode a ďalej pokračovali vo svojich činoch.

Ak tie informácie boli pravdivé, tak je na to jediné vysvetlenie. Tí ľudia boli krytí štátnou mafiou, policajtmi, politikmi, ktorí úmyselne nič nevyšetrovali a zametali veci pod koberec. Museli byť krytí aj vedením polície, ktorá od Slovenskej informačnej služby tieto informácie dostávala. A museli ich mať aj na ministerstve vnútra a úrade vlády, kde pracovali minimálne dvaja ľudia, čo mali k podozrivým osobám veľmi blízko.

Kladiem si viaceré otázky. Komu toto vyhovuje? Čo s tým vieme spraviť? Ja, my politici, my občania Slovenska, ktorým na našej krajine záleží.

Obávam sa, že aj tento osmičkový rok vojde do dejín ako jeden z najhorších v našej histórii.“

A teraz môj skromný komentár nie na Denníku N, tam by môj komentár asi nepublikovali.

Ešte šťastie, že DENNÍK POLITIKA áno, lebo NECENZUROVANÉ SPRÁVY ALEBO BULVÁR – prečítajte si, čo je DENNÍK POLITIKA

Takže pán prezident Kiska áno, máte pravdu. Osmičkový rok vojde do dejín ako jeden z najhorších v našej histórii a máte na tom leví podiel. Vy, ako prezident sám píšete, že ste mali informácie zo SIS, že štát ovládla skupina osôb, ktorú pejoratívne môžme nazvať MAFIA. Mafia krytá minimálne jednou politickou stranou.

Vy, ako prezident ste mali v roku 2018 právomoc zabrániť MAFII v pokračovaní rozkrádania Slovenskej republiky. Fatálne ste však zlyhali. Sám určite viete, kedy presne. Ponechali ste moc v rukách MAFIE.

Ako sa má obyčajný človek na Slovensku brániť, keď sám prezident namiesto Ústavnej obrany štátu pred mafiou fatálne zlyhá a namiesto činov a skutkov vypisuje na Denníku N?

Pán Kiska, bol som Váš veľký obdivovateľ. Žiaľ, zlyhali ste. Nikto na svete nie je dokonalý a malé zlyhania v predchádzajúcich rokoch Vášho prezidentovania som mohol pokladať za Vašu politickú neskúsenosť.

Vaše fatálne zlyhanie v roku 2018 je však mimoriadne tristné.

V roku 1948 fatálne zlyhal prezident Beneš, keď odovzal moc do rúk komunistom. Beneš však bol v roku 1948 už chorý a senílny starec. Benešovo zlyhanie vošlo do dejín, aj keď mnoho rokov to komunistická propaganda nechcela pripustiť a propagovalo to ako „Benešov štátnický počin“

Vaše zlyhanie v roku 2018 znamenalo ponechanie štátu v rukách mafie. Vedeli ste to (ako píšete v Denniku N) a napriek tomu ste dovolili mafii ďalej pokračovať v rozkrádaní Slovenskej republiky.

Benešovo fatálne zlyhanie uvrhlo Českoskolovensko na 40 rokoch do temných rúk komunistov.

Koľko rokov bude po Vašom fatálnom zlyhaní ovládať mafia ešte Slovensko?

Písanie článkov o prepojení štátu na mafiu totiž nie je riešenie. Určite to nie je zmysluplné riešenie vecí vyplývajúce z právomocí hlavy štátu.

Za velkými štátnikmi ostávajú totiž skutky a činy, nie články v Denníku N.

Marian Zaboj

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *