Home / SLOVENSKO / Kiska dostal od tajných správu o prepojení štátu na mafiu, podvody vraj kryli z najvyšších miest

Kiska dostal od tajných správu o prepojení štátu na mafiu, podvody vraj kryli z najvyšších miest

BRATISLAVA 22. októbra (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska dostal od Slovenskej informačnej služby (SIS) dokumentáciu, ktorá mapovala pôsobenie organizovaného zločinu na východnom Slovensku.

Niekoľkostranový dokument

Prezident Kiska to uviedol na blogu spravodajského portálu Denníka N s tým, že dokument obsahoval konkrétne mená ľudí, firiem či poberateľov argodotácií.

„Išlo o niekoľkostranový a pomerne podrobný dokument, aké bežne od SIS nedostávam,“ uvádza prezident. Doplnil, že aj napriek podrobným informáciám, ktoré správa obsahovala, orgány činné v trestnom konaní nekonali.

Naopak, podľa Kisku mali podvody s dotáciami krytie na najvyšších miestach polície, prokuratúry či politiky. Správu od tajnej služby si vyžiadal prezident po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Jediné možné vysvetlenie

„Dokument obsahoval rok po roku za posledných možno takmer 10 rokov informácie, ako sa dejú podvody s agrodotáciami a pozemkami na Slovensku. Boli tam konkrétne mená najmä z východného Slovenska, talianske aj slovenské, konkrétne sumy, konkrétne názvy firiem, ktoré sú podozrivé z obrovských podvodov. Hovoríme o desiatkach miliónov eur, ktoré boli neoprávnene vyplácané a z ktorých časť končila vo vrecku konkrétnych ľudí. Boli tam napísané prepojenia kto, kde a s kým sa na týchto aktivitách podieľa,“ uviedol prezident.

Podľa jeho slov existuje jediné možné vysvetlenie. „Ak tie informácie boli pravdivé, tak je na to jediné vysvetlenie. Tí ľudia boli krytí štátnou mafiou, policajtmi, politikmi, ktorí úmyselne nič nevyšetrovali a zametali veci pod koberec. Museli byť krytí aj vedením polície, ktorá od Slovenskej informačnej služby tieto informácie dostávala. A museli ich mať aj na ministerstve vnútra a úrade vlády, kde pracovali minimálne dvaja ľudia, čo mali k podozrivým osobám veľmi blízko,“ doplnil Kiska.

Viac k témam: agrodotácie, Andrej Kiska, Ján Kuciak, mafia, Martina Kušnírová, Polícia SR, SIS Slovenská informačná služba
Zdroj: Webnoviny.sk – Kiska dostal od tajných správu o prepojení štátu na mafiu, podvody vraj kryli z najvyšších miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *