Home / šport / Futbal / O prípadnom predaji štadióna Wembley budú čoskoro hlasovať, v hre je ponuka miliardára Khana

O prípadnom predaji štadióna Wembley budú čoskoro hlasovať, v hre je ponuka miliardára Khana

LONDÝN 12. októbra (WebNoviny.sk) – Anglická Futbalová asociácia (FA) rozhodne o prípadnom predaji národného štadióna Wembley na špeciálnom zasadaní členov rady v stredu 24. októbra.

Miliardár Khan ponúkol 600 miliónov libier

Predstavitelia FA budú hlasovať o prijatí ponuky amerického miliardára Shahida Khana, ktorý za vykúpenie najväčšieho štadióna na Britských ostrovoch ponúkol 600 miliónov libier.

Rodený Pakistanec je vlastníkom klubu amerického futbalu Jacksonville Jaguars v NFL a nováčika prebiehajúceho ročníka anglickej Premier League – londýnskeho Fulhamu.

Po predaji sa názov Wembley Stadium nezmení

Podľa prieskumu vykonanom FA je väčšina futbalovej verejnosti spolu s rozhodcami, predstaviteľmi anglických klubov a futbalových líg, hráčmi či trénermi proti predaju štadiónu Wembley.

V prípade zmeny vlastníka slávneho futbalového stánku by na základe podmienok predaja musel štadión aj naďalej niesť názov Wembley Stadium.

O možnosti využívať ho na zápasy amerického futbalu v prípade založenia londýnskeho klubu NFL by rozhodovala anglická FA.

Viac k témam: Londýn, Shad Khan, Wembley Stadium
Zdroj: Webnoviny.sk – O prípadnom predaji štadióna Wembley budú čoskoro hlasovať, v hre je ponuka miliardára Khana © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *