Home / šport / KHL / Vstup západoeurópskych klubov môže zmeniť formát KHL, odprezentovali víziu s troma divíziami

Vstup západoeurópskych klubov môže zmeniť formát KHL, odprezentovali víziu s troma divíziami

ZÜRICH 9. októbra (WebNoviny.sk) – Viceprezident Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Georgij Kobyľanskij na brífingu vo švajčiarskom Zürichu prezradil, že nadnárodná súťaž by mohla v budúcnosti významne zmeniť svoj hrací formát.

V prípade vstupu viacerých západoeurópskych klubov by sa vytvorili tri divízie, v rámci ktorých by sa niektoré tímy počas základnej časti ani nestretávali. Informoval o tom web hockeyfans.ch.

„Ak do KHL vstúpia kluby z miest, ako sú Paríž, Miláno alebo Londýn, rozdelíme ligu na tri divízie: Tichooceánsku, Uralskú a Západnú. Tímy zo Západnej a Tichooceánskej divízie budú hrať počas základnej časti iba v rámci svojej divízie a proti mužstvám z Uralskej divízie. Jedinou výnimkou bude play-off, kde sa všetky kluby premiešajú,“ vyjadril sa Kobyľanskij.

KHL sa dlhšie netají ambíciou expandovať smerom na západ. Túto snahu podporila v aktuálnej sezóne aj organizáciou zápasov vo Viedni a Zürichu. Koncom októbra sa v rakúskej metropole predstaví dvakrát bratislavský Slovan, ktorý si zmerá sily s CSKA Moskva a SKA Petrohrad. Proti rovnakým súperom nastúpi v novembri vo Švajčiarsku lotyšské Dinamo Riga.

Viac k témam: Georgij Kobyľanskij, KHL Kontinentálna hokejová liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Vstup západoeurópskych klubov môže zmeniť formát KHL, odprezentovali víziu s troma divíziami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *