Home / SLOVENSKO / Aktualizované: Jeden z obvinených vypovedal, že vraždu Kuciaka si objednal Kočner

Aktualizované: Jeden z obvinených vypovedal, že vraždu Kuciaka si objednal Kočner

aktualizované 3. októbra, 23:10

BRATISLAVA 3. októbra (WebNoviny.sk) – Obvinený Zoltán A. vypovedal, že vraždu novinára Jána Kuciaka si mal objednať podnikateľ Marián Kočner. Denníku N to potvrdili zdroje z prostredia vyšetrovania. Kočnera v zápätí v utorok eskortovali z Justičného paláca v Bratislave do leopoldovskej väznice.

Kočner z objednávky vraždy obvinený nie je, uvádza ďalej portál a polícia teraz údajne zbiera ďalšie dôkazy proti nemu. Zoltán A. vo svojej výpovedi uviedol, že to, že si vraždu objednal Kočner, mu povedala ďalšia z obvinených Alena Zs., ktorá sa s objednávkou vraždy Kuciaka obrátila naňho.

Kočnera zatkli v júni

Zoltán A. je zatiaľ jediný, ktorý svedčí a spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. Je veľmi pravdepodobné, že si tak zníži svoj trest za spoluprácu na vražde o niekoľko rokov, uvádza portál Denníka N.

Podnikateľ Kočner sa Kuciakovi vyhrážal na jeseň minulého roka, hrozil mu, že naňho bude hľadať špinu. Kuciak naňho podal trestné oznámenie, polícia sa tým najskôr dlho nezaoberala, potom rozhodla, že nešlo ani o priestupok.

Kočnera zatkli v júni pre podozrenie z falšovania zmeniek voči televízii Markíza. Odvtedy je vo väzbe. Po troch mesiacoch si dal žiadosť o prepustenie, ale Najvyšší súd SR rozhodnutie, že tam má zostať, potvrdil. Neuspel ani so sťažnosťou na Ústavnom súde SR.

Obvinení sú vo väzbe

Za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy obvinili okrem podnikateľa Zoltána A. aj Tomáša Sz., Alenu Zs, a Miroslava M.

Dvoch obvinených, ktorí sú bratranci, zadržali policajti v Kolárove vo štvrtok 27. septembra ráno a v ich domoch urobili aj domové prehliadky. Tretieho zadržali v jeho bydlisku neďaleko Komárna.

Podnikateľku Alenu Zs., zadržalo v piatok v Komárne policajné komando Lynx Commando. O väzbe pre štvoricu zadržaných rozhodol v nedeľu sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.

Zobraziť fotogalériu k článku:
NAKA zatkla podozrivých z vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice

Strieľať mal Tomáš Sz.

Údajne na snúbencov mal strieľať Tomáš Sz., ktorý je bývalým policajným vyšetrovateľom. Miroslav M. je bývalý vojak a pri vražde mal mať úlohu vodiča. Zoltán A. im mal pomáhať ako kamarát. Objednávateľkou mala byť Alena Zs.

Novinára a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou. Za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy hrozí páchateľom trest odňatia slobody od 20 do 25 rokov alebo na doživotie.

Viac k témam: Ján Kuciak, Marián Kočner, Martina Kušnírová, NAKA Národná kriminálna agentúra
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Jeden z obvinených vypovedal, že vraždu Kuciaka si objednal Kočner © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *