Home / EKONOMIKA / Doprava a infraštruktúra / Hackeri zaútočili na British Airways, ukradli informácie o kreditných kartách zákazníkov

Hackeri zaútočili na British Airways, ukradli informácie o kreditných kartách zákazníkov

LONDÝN 7. septembra (WebNoviny.sk) – Britská letecká spoločnosť British Airways prisľúbila, že odškodní zákazníkov po hackerskom útoku. Firma predtým oznámila, že hackeri prenikli do jej systému, čím ohrozili informácie z kreditných kariet približne 380 tis. cestujúcich.

Sofistikovaný kriminálny útok

Generálny riaditeľ British Airways Álex Cruz v piatok povedal, že firma je „na 100 percent zaviazaná“ odškodniť zákazníkov, ktorých finančné informácie boli ukradnuté.

Konštatoval, že spoločnosť zasiahol „veľmi sofistikovaný zákerný kriminálny útok“. Uviedol, že o kreditných kartách bolo ukradnutých dosť informácií na to, aby páchateľom umožnili použiť ich na nezákonné účely. Dodal, že útok prešetruje polícia.

Odporúčame:
Nové vedenie letiska Viedeň plánuje rozšíriť počet liniek, aerolinka Ryanair zvažuje spoluprácu

„Vieme, že informácie, ktoré boli ukradnuté, sú mená, adresy, emailové adresy, informácie o kreditných kartách, čiže čísla kreditných kariet, dátum exspirácie a kód na zadnej strane kariet,“ povedal šéf British Airways pre BBC.

Akcie spoločnosti klesli

Letecká spoločnosť o hackerskom útoku informovala vo štvrtok večer a začala upozorňovať zákazníkov. Útok mohol postihnúť zákazníkov, ktorí kupovali prostredníctvom internetovej stránky firmy medzi 21. augustom a 5. septembrom.

O útoku sa nevedelo do 5. septembra, ale problém sa už vyriešil. Akcie spoločnosti IAG, ktorá je materskou firmou British Airways, v piatok oslabili o 2 percentá.

Viac k témam: British Airways, hackeri, útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Hackeri zaútočili na British Airways, ukradli informácie o kreditných kartách zákazníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Amazon chce rozšíriť svoj vozový park v Európe o tisícky ďalších elektrických dodávok a nákladiakov

Spoločnosť chce byť do roku 2040 uhlíkovo neutrálna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *