Home / šport / Futbal / Zápas Slovensko – Dánsko je ohrozený pre rozpor medzi DBU a hráčskou asociáciou

Zápas Slovensko – Dánsko je ohrozený pre rozpor medzi DBU a hráčskou asociáciou

KODAŇ 3. septembra (WebNoviny.sk) – Rozpor medzi Dánskou futbalovou federáciou (DBU) a tamojšou hráčskou asociáciou ohľadom komerčných práv ohrozuje stredajší prípravný zápas so Slovenskom (v Trnave od 20.45 h) aj nedeľňajší domáci s Walesom. DBU sa dosiaľ nedohodla s reprezentantmi na nových zmluvách a odmenách za štart v národnom tíme.

Odporúčame:
Aktualizované: Tréner Kozák zverejnil nomináciu na Dánsko a Ukrajinu, do národného tímu sa vracia Weiss

Podľa dánskeho Ekstra Bladet sú problémom aj osobné sponzorské kontrakty niektorých hráčov a hlavného sponzora DBU. Dánskej federácii dokonca hrozia sankcie od Európskej futbalovej únie (UEFA). V prípade, že Dáni nenastúpia na dohodnuté prípravné zápasy so Slovenskom a Walesom, UEFA môže pristúpiť k vylúčeniu Dánska z medzinárodných súťaží.

„To je vnútorný problém Dánov. Slovenský futbalový zväz o tom vie, s dánskou stranou komunikujeme. Máme potvrdené informácie, že zápas v Trnave sa uskutoční. To je pre nás podstatné. Hráči sa pripravujú na stredajší medzištátny duel proti Dánsku,“ informovala v pondelok popoludní agentúru SITA riaditeľka PR a tlačová hovorkyňa Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Monika Jurigová.

Viac k témam: Dánska futbalová federácia (DBU), dánska futbalová reprezentácia, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Zápas Slovensko – Dánsko je ohrozený pre rozpor medzi DBU a hráčskou asociáciou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan získal Strelca na trvalý prestup do roku 2028, rozlúčil sa však s brankárom Bojranom a ďalšími hráčmi (foto)

Odchod brankárskej jednotky môže byť pre Slovan citeľný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *