Home / šport / KHL / Alexej Jemelin po siedmich sezónach opustil NHL a zamieril do KHL

Alexej Jemelin po siedmich sezónach opustil NHL a zamieril do KHL

OMSK 3. septembra (WebNoviny.sk) – Ruský hokejový obranca Alexej Jemelin podpísal zmluvu na tri sezóny s Avangardom Omsk. Účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) posilnil tesne pred nedeľňajším prvým duelom novej sezóny, v ktorom ešte nezasiahol do hry. Informoval o tom oficiálny web ruského klubu.

Odporúčame:
HC Slovan Bratislava začal sezónu KHL vysokou prehrou na ľade Metallurgu Magnitogorsk

Tridsaťdvaročný bek strávil uplynulú sezónu v Nashville Predators, kde odohral 76 zápasov v základnej časti s bilanciou 1+8 a v play-off pridal 10 duelov bez bodového zisku. Pred príchodom do kádra amerického tímu pôsobil šesť rokov v kanadskom Montreale Canadiens. V NHL nazbieral dovedna 495 štartov.

Odchovanec Lady Togliatti sa vracia do KHL po sedemročnej pauze (s výnimkou krátkeho účinkovania počas lockoutu v zámorí, pozn.). V najkvalitnejšej európskej hokejovej súťaži v minulosti hrával za Ak Bars Kazaň, s ktorým dvakrát zdvihol nad hlavu Gagarinov pohár. Na medzinárodnej scéne získal s ruskou reprezentáciou zlato, striebro aj bronz zo svetových šampionátov.

Viac k témam: Alexej Jemelin, Avangard Omsk, KHL Kontinentálna hokejová liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Alexej Jemelin po siedmich sezónach opustil NHL a zamieril do KHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *