Home / šport / Futbal / Európska liga (3. predkolo – prvý zápas): AS Trenčín – Feyenoord Rotterdam (online)

Európska liga (3. predkolo – prvý zápas): AS Trenčín – Feyenoord Rotterdam (online)

ŽILINA 9 augusta (WebNoviny.sk) – Futbalisti AS Trenčín hrajú vo štvrtok od 19.00 h SELČ na žilinskom trávniku úvodný zápas 3. predkola Európskej ligy 2018/2019. Ich súperom je slávny holandský tím Feyenoord Rotterdam.

Papierovým favoritom dvojzápasu je štvrté mužstvo minulej sezóny Eredivisie, ale vzhľadom na vlastnícku štruktúru trenčianskeho klubu a prítomnosť trénera či hráčov z „krajiny tulipánov“ majú futbalisti AS postarané o motiváciu navyše.

Odveta 3. predkola Európskej ligy je na programe 16. augusta o 20.30 h na vyše 50-tisícovom štadióne De Kuip v Rotterdame. Víťaz dvojzápasu postúpi do play-off druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže, kde sa stretne s lepším z dvojice Sturm Graz (Rak.) – AEK Larnaka (Cyp.).

Európska liga 2018/2019 – 3. predkolo

prvý zápas

AS Trenčín – Feyenoord Rotterdam

hrá sa od 19.00 v Žiline

Góly:

Žlté karty:

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, ofsajdy: 0 – 0, rozhodcovia: R. Schörgenhofer – M. Gutschi, A. Staudinger (všetci Rak.)

Zostavy:
AS:
Feyenoord:

Trenčania odštartovali púť Európskou ligou ešte začiatkom júla. Ich úvodnou prekážkou bol čiernohorský tím Budučnost Podgorica, ktorý zdolali vonku 2:0 a v Myjave spečatili postup remízou 1:1. Ešte jednoznačnejšie prešli cez poľský Górnik Zabrze v druhom predkole, keď vyhrali u súpera 1:0 a pred vlastnými fanúšikmi triumfovali 4:1.

Odmenou za predvedené výkony bude pre nich konfrontácia s Feyenoordom Rotterdam, ktorý sa v uplynulom ročníku najvyššej holandskej súťaže umiestnil za PSV Eindhoven, Ajaxom Amsterdam a AZ Alkmaar. V sobotu však dueli o Holandský superpohár prekonal šampióna krajiny PSV Eindhoven (0:0, 6:5 na strely zo značky pokutového kopou, pozn.) a ešte pred štartom nového ligového ročníka získal prvú trofej.

Dobre sa na duel 3. predkola Európskej ligy naladili aj futbalisti AS Trenčín, ktorí v nedeľu vyhrali vo fortunaligovom súboji s nováčikom zo Serede jasne 5:1.

 

 

Viac k témam: AS Trenčín, Európska liga, Feyenoord Rotterdam
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska liga (3. predkolo – prvý zápas): AS Trenčín – Feyenoord Rotterdam (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slováci Belgičanov ešte nikdy nezdolali. Stretli sa spolu trikrát, no vždy išlo o prípravný duel

Vo Frankfurte však pôjde o vôbec prvé súťažné stretnutie oboch reprezentačných výberov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *