Home / šport / Futbal / Európska liga (3. predkolo – prvý zápas): ŠK Slovan Bratislava – Rapid Viedeň (online)

Európska liga (3. predkolo – prvý zápas): ŠK Slovan Bratislava – Rapid Viedeň (online)

BRATISLAVA 9 augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový vicemajster ŠK Slovan Bratislava hrá vo štvrtok od 21.05 úvodný zápas 3. predkola Európskej ligy 2018/2019 proti rakúskemu tímu Rapid Viedeň. Odveta je na programe o týždeň 16. augusta o 21.00 h na štadióne Rapidu. Bratislavské mužstvo v predošlých fázach prešlo cez moldavský Milsami Orhei a maltský FC Balzan.

Pre Rakúšanov je to premiéra v tohtosezónnej edícii kontinentálneho pohára číslo dva. Bratislavské mužstvo v predošlých fázach prešlo cez moldavský Milsami Orhei a maltský FC Balzan. Pre Rakúšanov to bude premiéra v tohtosezónnej edícii kontinentálneho pohára číslo dva.

Slovan a Rapid sa na európskej pohárovej scéne stretli v Pohári Intertoto 2007. Vo Viedni zvíťazili domáci 3:1, v odvete sa zrodil najtesnejší triumf Slovana (1:0) a ďalej tak prenikli Rakúšania. Ak zalovíme hlbšie do histórie, Rapid postúpil cez Slovan aj vo štvrťfinále Stredoeurópskeho pohára 1956 po výsledkoch 3:0 a 1:3. Do tretice by to však mohlo dopadnúť lepšie pre slovenského zástupcu.

„Belasí“ sa na duel s Rapidom naladili ligovým triumfom v Michalovciach (2:1). Rapid v sobotu v rakúskej najvyššej súťaži doma iba remizoval s Altachom (1:1). Nenadviazal na predošlé dva tohtosezónne súťažné vystúpenia, ktoré zvládol víťazne.

Európska liga 2018/2019 – 3. predkolo

prvý zápas

ŠK Slovan Bratislava – Rapid Viedeň

hrá sa od 21.05

Góly:

Žlté karty:

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, ofsajdy: 0 – 0, rozhodcovia: P. Raczkowski – M. Obukowicz, R. Siejka (všetci Poľ.)

Zostavy:
Slovan:
Rapid:

Viac k témam: Európska liga UEFA, Rapid Viedeň, ŠK Slovan Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska liga (3. predkolo – prvý zápas): ŠK Slovan Bratislava – Rapid Viedeň (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slováci Belgičanov ešte nikdy nezdolali. Stretli sa spolu trikrát, no vždy išlo o prípravný duel

Vo Frankfurte však pôjde o vôbec prvé súťažné stretnutie oboch reprezentačných výberov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *