Home / šport / Futbal / MS vo futbale 2018 (osemfinále): Brazília – Mexiko (online)

MS vo futbale 2018 (osemfinále): Brazília – Mexiko (online)

SAMARA 2. júla (WebNoviny.sk) – Brazílsku futbalovú reprezentáciu čaká v pondelok na XXI. majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna – 15. júla) ťažká osemfinálová konfrontácia s Mexičanmi. Zápas sa v Samare hrá od 16.00 SELČ a hlavným rozhodcom je Gianluca Rocchi.

V pondelok je na programe aj súboj Belgicko – Japonsko, ktorý sa hrá od 20.00 SELČ v Rostove. Do štvrťfinále sa už prebojovali Francúzsko, Uruguaj, Rusko a Chorvátsko. V utorok sa osemfinálový program „mundialu“ uzavrie zápasmi Švédsko – Švajčiarsko a Kolumbia – Anglicko.

MS vo futbale 2018

osemfinále

Brazília – Mexiko 

Samara

Góly:

Žlté karty: 0 – 0

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, rozhodcovia: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (všetci Tal.), videorozhodca:

Zostavy:
Brazília:
Mexiko: 

Favorizované „Selecao“ postúpilo zo skupiny MS trinástykrát po sebe, čo je najdlhšia aktívna séria na svetových šampionátoch.

Futbalisti z krajiny samby a kávy zatiaľ naposledy „pohoreli“ v osemfinále MS ešte v Taliansku 1990, kde nestačili na juhoamerického rivala z Argentíny (0:1). Na ostatných šiestich MS sa až trikrát predstavili vo finále, z toho dvakrát sa stali majstrami sveta. V spomenutom období (1994-2014) zakaždým postúpili minimálne do štvrťfinále.

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS vo futbale 2018: Osemfinále

Brazílčania vyhrali E-skupinu, keď prekonali Kostaričanov aj Srbov (zhodne 2:0) a body stratili len v úvodnom stretnutí so Švajčiarmi (1:1). Mexičania obsadili v „efku“ 2. pozíciu za nečakanými víťazmi Švédmi, ale pred obhajcami prvenstva Nemcami a reprezentantmi Kórejskej republiky.

Mexiko proti Brazílii nastúpilo na štyroch MS. V skupinovej fáze 1950, 1954 aj 1962 podľahlo slávnejšiemu súperovi, ale na MS 2014 v Brazílii uhralo s domácim tímom bezgólovú remízu. Mexičania však s „kanárikmi“ odohrali aj niekoľko úspešných duelov – zdolali ich vo finále Pohára konfederácií 1999 (triumf 4:3) či v rozhodujúcom súboji olympijského turnaja v Londýne 2012 (víťazstvo 2:1).

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Všeobecné informácie
Kompletný program a výsledky
Skupiny a nominácie tímov
Tabuľky skupín

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – MS vo futbale 2018 (osemfinále): Brazília – Mexiko (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Xavi Hernández poprel špekulácie médií. Šíria sa správy o jeho prepustení z FC Barcelona

Tréner však trvá na tom, že nič také od klubu nepočul.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *