Home / šport / Futbal / MS vo futbale 2018 (osemfinále): Francúzsko – Argentína (online)

MS vo futbale 2018 (osemfinále): Francúzsko – Argentína (online)

KAZAŇ 30. júna (WebNoviny.sk) – Prvým osemfinálovým zápasom na MS vo futbale 2018 v Rusku je súboj medzi Francúzmi a Argentínčanmi. Hlavným rozhodcom je Iránec Alireza Faghani.

Obaja veľkí rivali nastúpia v rozličných východiskových pozíciách. Francúzsky postup do osemfinále bol rutinný, ale ten argentínsky výsostne dramatický. Zatiaľ čo Francúzom v C-skupine stačili tri góly na zisk 7 bodov, Argentíne v D-skupine tri góly takmer nestačili na postup so 4 bodmi.

Zatiaľ čo Francúzi si mohli dovoliť na záver skupinových bojov taktický a bezkrvný výkon proti Dánom (0:0), Argentínčanov postupovo vykúpil proti Nigérii až gól Marcosa Roja v 86. min.

Zápas Francúzsko – Argentína sa hrá v Kazani od 16.00 SELČ.

MS vo futbale 2018

osemfinále

Francúzsko – Argentína

Kazaň

Góly:

Žlté karty: 0 – 0

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, rozhodcovia: A. Faghani – R. Sochandan, M. Mansouri (všetci Irán), videorozhodca:

Zostavy:
Francúzsko: 
Argentína: 

Messiho nevyrovnané výkony

Francúzsko má v sobotu rovnakú úlohu ako všetky tímy, ktoré nastúpia proti mužstve s Lionelom Messim, čiže ustrážiť tento útočný klenot Juhoameričanov.

Messi zatiaľ podáva na šampionáte v Rusku nevyrovnané výkony ako celá Argentína. Proti Islandu (1:1) mal 11 streleckých pokusov, ale nepremenil ani pokutový kop. Proti Chorvátsku (0:3) bol len tieňom samého seba a až zlepšený výkon a najmä pekný gól proti Nigérii (2:1) z neho opäť spravili obávaného protivníka.

Francúzsko a Argentína v sobotu hrajú dvanásty vzájomný zápas v histórii a Juhoameričania to na týchto Európanov celkom vedia. Argentína dosiaľ šesťkrát zvíťazila a len trikrát prehrala, tri zápasy sa skončili remízou.

Zaujímavé štatistické ukazovatele

Argentína sa predrala do osemfinále zo základnej skupiny po dvanásty raz vo svojej trinástej účasti na MS. Zaujímavo však vyznieva štatistický fakt, že Lionel Messi dosiaľ nikdy neskóroval vo vyraďovacej časti MS.

Za 666 minút nedal ani jeden gól. Na druhej strane je posledný argentínsky hráč, ktorý dal gól Francúzom. Bolo to pri víťazstve 2:0 v prípravnom súboji v Marseille vo februári v roku 2009, keď sedel na argentínskej lavičke ako tréner Diego Maradona.

Aj s Francúzmi sa viaže niekoľko zaujímavých štatistických ukazovateľov. Po 90 minútach prehrali jediný z ostatných 11 zápasov vo vyraďovacej časti MS (8 víťazstiev – 2 remízy – 1 prehra). Tá sa udiala vo štvrťfinále MS 2014 proti úradujúcim majstrom sveta Nemcom (0:1).

Na aktuálnom šampionáte v Rusku Francúzi v troch zápasoch základnej skupiny povolili súperom len 5 striel na ich bránku a jediný gól inkasovali z pokutového kopu od austrálskeho kapitána Mileho Jedinaka.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Všeobecné informácie
Kompletný program a výsledky
Skupiny a nominácie tímov
Tabuľky skupín

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – MS vo futbale 2018 (osemfinále): Francúzsko – Argentína (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hviezdny Messi je druhým najlepším strelcom MLS, dvoma gólmi prispel v triumfe Interu Miami

Tretí gólu družstva z Floridy strelil Španiel Sergio Busquets, ktorý za Inter skóroval premiérovo od vlaňajšieho príchodu z FC Barcelona.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *