Home / šport / Hokej / MS v hokeji 2018 (finále): Švédsko – Švajčiarsko (online)

MS v hokeji 2018 (finále): Švédsko – Švajčiarsko (online)

KODAŇ 20. mája (WebNoviny.sk) – Švédsko a prekvapujúco Švajčiarsko sa prebojovali do finálového zápasu na MS v hokeji 2018, ktorý sa hrá v nedeľu do 20.15 v kodanskej Royal Arene.

Švajčiari v základnej A-skupine nezobrali body favoritom z Ruska (3:4) a Švédska (3:5), ale v súbojoch, ktoré potrebovali zvládnuť na postup do štvrťfinále, boli úspešní (Rakúsko – 3:2 po predĺžení, Slovensko – 2:0, Bielorusko – 5:2, Francúzsko – 5:1) a bod ukradli aj Čechom (4:5 po sam. nájazdoch). Vo štvrťfinále vyradili Fínsko (3:2) a v semifinále Kanadu (3:2).

Odporúčame:
Video: USA v zápase o 3. miesto na MS v hokeji 2018 zdolali Kanadu, rozhodla záverečná tretina

Švédi prešli A-skupinou ako nôž maslom – v siedmych zápasoch nastrieľali 31 gólov a inkasovali iba 9-krát. O jediný bod ich pripravili slovenskí hokejisti (3:4 po predĺžení). V ostatných zápasoch v „áčku“ nenašli premožiteľa (Bielorusko – 5:0, Česko – 3:2, Francúzsko – 4:0, Rakúsko – 7:0, Švajčiarsko – 5:3, Rusko – 3:1). Vo štvrťfinále zdolali Lotyšsko (3:2) a v semifinále USA (6:0).

MS v hokeji 2018 – semifinále

Kodaň (Royal Arena)

Švédsko – Švajčiarsko 0:0 (0:0)

prebieha I. tretina

Góly:

Vylúčenia:

strely na bránu: 3:4, vylúčení: 0:0 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: R. Gofman (Rus), O. Gouin (Kan.) – G. Lazarev (Rus.), N. Vanoosten (Kan.)

Zostavy:
Švédsko: A. Nilsson – A. Larsson, Ekman-Larsson, J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm – Rakell, Zibanejad, Janmark – Hörnqvist, Backlund, Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – Everberg, L. Andersson
Švajčiarsko: Genoni – Josi, Diaz, Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick -Fiala, Corvi, Niederreiter – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, Haas, S. Moser – Scherwey, Schäppi, Rod

 

Viac k témam: hokej, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, švajčiarska hokejová reprezentácia, švédska hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – MS v hokeji 2018 (finále): Švédsko – Švajčiarsko (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Útočník Tatar už absolvoval tréning so slovenskou reprezentáciou, jeho štart v súboji proti Poliakom je otvorený (video)

Tatar chce do začiatku svetového šampionátu stmeliť kolektív a vytvoriť z hráčov dobrú partiu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *