Home / šport / Futbal / Video: Oslabené Atlético remizovalo na pôde Arsenalu, tréner Simeone skončil na tribúne

Video: Oslabené Atlético remizovalo na pôde Arsenalu, tréner Simeone skončil na tribúne

LONDÝN 26. apríl (WebNoviny.sk) – Londýnsky Arsenal v prvom semifinále Európskej ligy 2017/2018 remizoval s Atléticom Madrid 1:1.

Na Emirates Stadium nevyužili hráči domáceho tímu 80-minútovú početnú výhodu o jedného hráča, už v 10. min totiž ukázal francúzsky arbiter Clément Turpin druhú žltú a následne červenú kartu chorvátskemu stopérovi Atlética Madrid Šimemu Vršaljkovi. O dve minúty neskôr musel nútene na tribúnu aj argentínsky tréner „Los Colchoneros“ Diego Simeone.

Po bezgólovom prvom polčase sa skóre menilo po hodine hry: v 61. min odcentroval Jack Wilshere a Alexandre Lacazette hlavou prekonal výborne chytajúceho slovinského brankára Atlética Jana Oblaka.

V 82. min domáci fanúšikovia „zmeraveli“: kanonier madridského klubu Antoine Griezmann sa individuálne presadil a napokon od kolena nemeckého obrancu londýnskeho mužstva Shkodrana Mustafiho skončila lopta v sieti – 1:1. Dvaja francúzski reprezentanti sa tak postarali o nerozhodný výsledok.

Odveta je na programe 3. mája v Madride a finále sa hrá 16. mája o 20.45 h v Lyone. Víťaz tohtosezónnej edície EL má zaručenú miestenku v nasledujúcom ročníku prestížnejšej Ligy majstrov.

Európska liga 2017/2018 – semifinále

prvý zápas

Arsenal FC (Angl.) – Atlético Madrid (Šp.) 1:1 (0:0)
Góly: 61. Lacazette – 82. Griezmann, ŽK: 2. Vršaljko (Atlético), ČK: 10. Vršaljko (Atlético) po 2 ŽK, rozhodoval: Turpin (Fr.)

Zostavy:
Arsenal: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey, G. Xhaka, Wilshere – Welbeck, Özil – Lacazette
Atlético Madrid: Oblak – Vršaljko, J. Giménez, Godín, Lucas Hernández – Correa (75. S. Savič), Saúl Ňíguez, Partey, Koke – Gameiro (65. Gabi), Griezmann (86. Fernando Torres)

* odveta je na programe 3. mája v Madride

Arsenal 1-1 Atletico | Highlights Europa League 26-04-2018

Viac k témam: Arsenal FC, Atlético Madrid, Európska liga UEFA, futbal
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Oslabené Atlético remizovalo na pôde Arsenalu, tréner Simeone skončil na tribúne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ružomberčania sa druhýkrát tešia z triumfu v Slovnaft Cupe, v košickom finále zdolali Spartak Trnava (video+foto)

V minulosti ovládli domácu pohárovú súťaž aj v roku 2006.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *