Home / šport / Futbal / Video: Marseille je po triumfe nad Salzburgom bližšie k finále Európskej lige

Video: Marseille je po triumfe nad Salzburgom bližšie k finále Európskej lige

MARSEILLE 26. apríl (WebNoviny.sk) – Olympique Marseille v prvom semifinálovom zápase Európskej ligy 2018/2018 zdolal RB Salzburg 2:0.

Rakúsky zástupca, ktorý v skupinovej fáze na jeseň doma triumfoval nad Marseille 1:0 a „v odvete“ na francúzskej pôde remizoval 0:0, tentoraz na Olympique nevyzrel. Na Stade Vélodrome vo štvrtok večer potešil domácich priaznivcov v 15. min Florian Thauvin.

Druhý gól Marseille pridal do siete nemeckého brankára „býkov“ Alexandra Walkeho po zmene strán v 63. min striedajúci kamerunský útočník Clinton Mua N´Jie. Salzburg sa môže stať prvým rakúskym mužstvom vo finále niektorej z kontinentálnych súťaží od sezóny 1995/1996, keď sa Rapid Viedeň predstavil v rozhodujúcom stretnutí Pohára víťazov pohárov proti Parížu St. Germain (0:1). Do budúcotýždňovej semifinálovej odvety však vstúpia s dvojgólovým mankom.

Odveta je na programe 3. mája v Salzburgu a finále sa hrá 16. mája o 20.45 h v Lyone. Víťaz tohtosezónnej edície EL má zaručenú miestenku v nasledujúcom ročníku prestížnejšej Ligy majstrov.

Európska liga 2017/2018 – semifinále

prvý zápas

Olympique Marseille (Fr.) – RB Salzburg (Rak.) 2:0 (1:0)
Góly: 15. Thauvin, 63. N´Jie, ŽK: 20. M. López, 90.+ Mitroglou – 22. H. Wolf, rozhodoval: Collum (Škót.)

Zostavy:
Olympique Marseille: Y. Pelé – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – M. López (60. N´Jie), Sanson – Thauvin (81. Germain), Payet, Ocampos (52. Zambo Anguissa) – Mitroglou
RB Salzburg: Walke – Lainer, André Ramalho, Čaleta-Car, Ulmer – Haidara (81. Yabo), Samassékou, H. Wolf (68. Schlager), V. Berisha – Hwang Chee-čchan (60. Gulbrandsen), Dabbur

* odveta je na programe 3. mája v Salzburgu

Olympique Marseille 2-0 Salzburg | Europa League Highlights

Viac k témam: Európska liga UEFA, futbal, Olympique Marseille, RB Salzburg
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Marseille je po triumfe nad Salzburgom bližšie k finále Európskej lige © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Talent či kvalita niekedy nestačia, ŠK Slovan Bratislava ukončil spoluprácu s kontroverzným luxemburským útočníkom

Gerson Rodrigues v belasom drese absolvoval osem súťažných duelov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *