Home / Správy / Správy zo sveta / zahraničia / Severná Kórea zastavila jadrové a raketové testy, zamerá sa na mier na Kórejskom polostrove

Severná Kórea zastavila jadrové a raketové testy, zamerá sa na mier na Kórejskom polostrove

SOUL 21. apríla (WebNoviny.sk) — Severná Kórea oznámila, že zastavila jadrové a raketové testy a plánuje tiež zatvoriť svoj jadrový testovací komplex.

Oficiálna tlačová agentúra KCNA uviedla, že zastavenie jadrových a raketových testov vstúpilo do platnosti v sobotu. Cieľom tohto kroku je zamerať sa na iné ciele, ako sú mier na Kórejskom polostrove a zlepšenie ekonomiky štátu.

Odporúčame:
Šéf CIA sa tajne stretol so severokórejským vodcom Kim Čong-unom

Oznámenie prišlo necelý týždeň pred summitom medzi severokórejským lídrom Kim Čong-unom a juhokórejským prezidentom Mun Če-inom, ktorý sa uskutoční v pohraničnej obci Pchanmundžom 27. apríla. Jeho cieľom bude zlepšenie vzájomných vzťahov a vyriešenie sporov okolo severokórejského jadrového programu.

Najnovšie rozhodnutie padlo na zasadnutí Ústredného výboru vládnej strany Severnej Kórey. Ten zasadol v piatok, aby prediskutoval to, čo severokórejské médiá označujú za „novú fázu“ štátnej politiky.

Viac k témam: jadrové testy, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, raketové testy
Zdroj: Webnoviny.sk – Severná Kórea zastavila jadrové a raketové testy, zamerá sa na mier na Kórejskom polostrove © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bin Ládinov ochrankár žije v Nemecku na sociálnych dávkach, deportáciu do Tuniska úrady vylúčili

Muž napojenie na džihádistov odmieta. LONDÝN 25. apríla (WebNoviny.sk) – Tunisan, ktorý údajne ochraňoval Usámu bin Ládina, žije od roku 1997 v Nemecku a poberá sociálnu podporu vo výške 1 168 eur. Zaujímala sa oňho AfD Informovala o tom krajinská vláda v Severnom Porýní-Vestfálsku po tom, čo sa o muža, známeho ako Sami A., zaujímala

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *