Home / Správy / Správy zo sveta / zahraničia / Federica Mogheriniová skritizovala Rusko, Irán a Turecko za eskaláciu vojenskej aktivity v Sýrii

Federica Mogheriniová skritizovala Rusko, Irán a Turecko za eskaláciu vojenskej aktivity v Sýrii

BRUSEL 25. apríla (WebNoviny.sk) – Šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová vyzvala Rusko, Irán a Turecko, aby prispeli k zastaveniu bojov v Sýrii.

Novinárom v stredu povedala, že tieto tri krajiny majú „špeciálnu zodpovednosť“ za zabezpečenie podmienok pre dočasné prímerie a tiež za privedenie prezidenta Bašára al-Asada k rokovaciemu stolu. „Vidíme eskaláciu vojenskej aktivity, čo je protikladom toho, čo prisľúbili urobiť,“ dodala.

Odporúčame:
Premiérka Mayová obhajuje útok na sýrske vojenské ciele, bol vraj správny morálne aj právne

V Bruseli usporiadali konferenciu donorov, na ktorej sa zúčastnia zástupcovia približne 80 krajín, organizácií a partnerov podporujúcich Sýriu. Organizátori dúfajú, že stretnutie poskytne impulz pre mierové kroky pod záštitou Organizácie Spojených národov (OSN) a tiež miliardy dolárov na humanitárnu pomoc.

Viac k témam: Bašár Asad, Federica Mogheriniová, Irán, OSN Organizácia spojených národov, Rusko, Sýria, Turecko
Zdroj: Webnoviny.sk – Federica Mogheriniová skritizovala Rusko, Irán a Turecko za eskaláciu vojenskej aktivity v Sýrii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zdravotné poistenie v Taiwane

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) už roky apeluje na svojich členov v otázke zavedenia všeobecného zdravotného poistenia pre všetkých do roku 2030. Aj napriek tomu, že Taiwan nie je členom WHO, ponúka všetkým svojim 23 miliónom obyvateľov univerzálne zdravotné poistenie od roku 1995, kedy bol spustený program Národného zdravotného poistenia (NHI). Taipei City 24. apríla 2018

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *