Home / SLOVENSKO / Finančná správa za predošlého vedenia nezákonne obstarávala zbrane a náboje, tvrdí šéf daniarov Kiss

Finančná správa za predošlého vedenia nezákonne obstarávala zbrane a náboje, tvrdí šéf daniarov Kiss

17.10.2024 (SITA.sk) – Finančná správa SR za bývalého vedenia obstarávala zbrane, strelivo a príslušenstvo k výzbroji bez potrebných licencií. Tvrdí to súčasné vedenie daniarov s tým, že zbrane aj príslušenstvo k výzbroji boli v minulosti nakupované utajene, bez súťaže.

Je nepochopiteľné, že moji predchodcovia nezabezpečili licencie, aby finančná správa v súlade so zákonom mohla nakupovať výzbroj. Ich nečinnosť znamená, že de iure z našich príslušníkov Kriminálneho úradu finančnej správy urobili odzbrojený a nie ozbrojený zbor,“ uviedol šéf finančnej správy Jozef Kiss. Ako ďalej uviedol, predchádzajúce vedenie daniarov napríklad v rozpore so zákonom nakúpilo pištole Glock, množstvo streliva a rôzne druhy príslušenstva.

Obrátili sme sa na Ministerstvo hospodárstva SR, ktoré konštatovalo, že na všetky už zakúpené položky musí mať finančná správa so zákona licenciu, pričom nimi nedisponuje ani v jedinom prípade,“ vyhlásil Kiss.

V nelegálnom vyzbrojovaní asistovalo finančnej správe podľa Kissa aj Ministerstvo vnútra SR, ktoré za úradníckej vlády poskytlo finančnej správe 40-tisíc nábojov Luger. Odovzdané boli podľa neho napriek tomu, že finančná správa na to nemala zákonné oprávnenie.

Šéf daniarov doplnil, že momentálne finančná správa už podnikla opatrenia a potrebné licencie na nákup výrobkov obranného priemyslu získala. V súvislosti s nelegálnymi nákupmi zbraní sa tiež obráti na orgány činné v trestnom konaní.

Viac k témam: Náboje, Nákup, Obranný priemysel, pištoľ Glock, Zbrane
Zdroj: SITA.sk – Finančná správa za predošlého vedenia nezákonne obstarávala zbrane a náboje, tvrdí šéf daniarov Kiss © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Liberáli chcú pre správu SIS o atentáte na premiéra Fica zvolať výbor na kontrolu tajnej služby

Ako ďalej liberáli informovali, je dôležité vedieť, aké je zadanie pre SIS a kto toto zadanie dal.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *