Home / EKONOMIKA / Inžinier mimo Košíc zarobí o vyše 100 eur menej ako v krajskom meste. Analýza ukázala výrazné platové rozdiely

Inžinier mimo Košíc zarobí o vyše 100 eur menej ako v krajskom meste. Analýza ukázala výrazné platové rozdiely

17.10.2024 (SITA.sk) – Výrazné platové rozdiely sú medzi krajskými mestami Košického a Prešovského kraja. Najnovšia analýza dát portálu Platy.sk ukazuje výrazné platové rozdiely medzi krajskými mestami Košického a Prešovského kraja a oblasťami mimo nich.

Mimo hlavných miest krajov sú mzdy výrazne nižšie

Zatiaľ čo hlavné mestá krajov ponúkajú viac pracovných príležitostí a vyššie platy, mimo nich sú mzdy výrazne nižšie. V Košickom kraji zarobia procesní inžinieri v Košiciach priemerný základný mesačný plat 1 800 eur, čo je o 100 eur viac ako mimo krajského mesta.

Podobné rozdiely platia aj pre iné pozície, ako sú operátori výroby či odborní predajcovia. V Prešovskom kraji sú rozdiely o niečo menšie. Klientski pracovníci v Prešove dostávajú priemerne 1 230 eur, zatiaľ čo mimo neho zarobia o 70 eur menej.

Profesia days

Tieto údaje pochádzajú z najviac inzerovaných pozícií na portáli Profesia.sk, kde výrazne vedú predavači, obchodní zástupcovia, skladníci a ďalšie profesie. V Košiciach sa 23. a 24. októbra uskutočnia Profesia days, kde sa návštevníci môžu tešiť na workshopy v oblastiach ako práca s umelou inteligenciou či zladenie materstva a kariéry.

Tento najväčší festival kariérnych príležitostí na východe Slovenska, ktorý sa koná po šiestykrát v Kulturparku, prinesie bohatý program a otvorené brány od 10:00. Vstup je zdarma, vyžaduje sa však registrácia, ktorú organizátori odporúčajú vykonať online.

Viac k témam: KSK Košický samosprávny kraj, Mzdy, platové rozdiely, PSK Prešovský samosprávny kraj
Zdroj: SITA.sk – Inžinier mimo Košíc zarobí o vyše 100 eur menej ako v krajskom meste. Analýza ukázala výrazné platové rozdiely © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Plánované zmeny v dávkach v hmotnej núdzi môžu pozitívne ovplyvniť trh práce, odborníci však upozorňujú aj na riziká

Novela zákona z dielne ministerstva práce, ktorá upravuje krátenie dávok v hmotnej núdzi, je momentálne v pripomienkovom konaní a mala by nadobudnúť účinnosť od polovice budúceho roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *