Home / šport / Futbal / FC Spartak Trnava čaká zápas s FK Sarajevo, tréner „Andelov“ Gašparík očakáva nátlakový futbal a 30-tisíc divákov

FC Spartak Trnava čaká zápas s FK Sarajevo, tréner „Andelov“ Gašparík očakáva nátlakový futbal a 30-tisíc divákov

24.7.2024 (SITA.sk) – Futbalisti slovenského klubu FC Spartak Trnava vo štvrtok odštartujú prvým súťažným duelom sezónu 2024/2025. Zverenci trénera Michala Gašparíka sa v 2.kvalifikačnom zápase Konferenčnej ligy UEFA stretnú s tímom FK Sarajevo z Bosny a Hercegoviny.

„Andeli“ majú čo súperovi vracať, veď v sezóne 2009/2010 ich vyradil v predkole Európskej ligy UEFA.

Očakávajú nátlakový futbal

Trnavčania sa do metropoly Balkánu presunuli v stredu dopoludnia s jasným zápasovým plánom i so zvládnutou taktickou prípravou ušitou na súpera, ktorý skončil v uplynulej sezóne na 4. mieste najvyššej súťaže v Bosne a Hercegovine.

„Očakávame, že budú hrať nátlakový futbal. Najmä doma sú kvalitní, využívajú skvelú kulisu. Na zápase by malo byť viac ako 25-tisíc divákov, možno 30-tisíc, takže pravdepodobne budú hrať na vlne obrovskej emócie. Bude to duel o vysokom počet súbojov,“ povedal pre youtubový kanál Spartaka kouč Gašparík. Spartak sa bude musieť v dueli zaobísť bez viacerých hráčov, niektorí z nich majú aj status kľúčových členov kádra.

„Mimo sú Daniel, Ofori, Kubista a najnovšie to vyzerá aj na absenciu Kratochvíla, ktorý sa nešťastne zranil na tréningu. Verím však, že si s ich absenciami poradíme,“ doplnil Gašparík.

S akým výsledkom bude tréner spokojný?

Tím FK Sarajevo vyradil v 1. kvalifikačnom kole kazašského súpera FC Aktobe. Dramatický priebeh dvojzápasu priniesol penaltový rozstrel, ktorý lepšie v odvete zvládli pred viac ako 20-tisíc divákmi zverenci chorvátskeho kouča Zorana Zekiča.

„Doma naozaj v značnej miere vyžívajú typické búrlivé balkánske prostredie. Bolo to vidieť už aj v ich prvom dvojzápase, keď si vonku takmer nedokázali vypracovať šancu, ale doma hrali od prvej minúty v úplne odlišnom nasadení a s inou energiou,“ povedal k štvrtkovému súperovi Gašparík a zároveň naznačil s akým výsledkom by bol po návrate do Trnavy spokojný.

„Necestujeme tam na to, aby sme uhrali 0:0. Verím, že sa po futbalovej stránke dokážeme presadiť a strelíme gól. Nula vzadu by samozrejme potešila. Najdôležitejšie je samozrejme to, aby sme uhrali taký výsledok, aby sme na ňom mohli stavať v domácom prostredí, využiť zasa našich divákov a preklopiť to na našu stranu,“ uzavrel kormidelník „Andelov“.

Ak futbalisti Trnavy zvládnu prekážku z Bosny a Hercegoviny, čakajú na nich 8. a 15. augusta súboje proti poľskej Wisle Krakov alebo rakúskemu Rapidu Viedeň, teda tímu, ktorý neuspeje v 2. kvalifikačnom kole Európskej ligy.

Súboj FK Sarajevo – FC Spartak Trnava sa hrá vo štvrtok 25. júla o 21.00 h. Rozhodovať ho bude arbiter Bram Van Driessche. Odveta je na programe vo štvrtok 31. júla, ešte pred ňou však Trnavčania nastúpia na úvodný duel ligového ročníka 2024/2025. V nedeľu o 18.00 privítajú na svojom ihrisku AS Trenčín.

Viac k témam: Európska konferenčná liga 2023/2024
Zdroj: SITA.sk – FC Spartak Trnava čaká zápas s FK Sarajevo, tréner „Andelov“ Gašparík očakáva nátlakový futbal a 30-tisíc divákov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan chce v Lige majstrov získať body aj spraviť ľuďom radosť. Mak, Kucka či Weiss sa tešia na stretnutia proti bývalým klubom

Trénerovi futbalistov ŠK Slovan Bratislava Vladimírovi Weissovi st. príliš nezáležalo na tom, akých súperov dostanú „belasí" v hlavnej časti Ligy majstrov 2024/2025.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *