Home / šport / Futbal / Angličania pod trénerom Southgatom ešte nevypadli v osemfinále vrcholného turnaja

Angličania pod trénerom Southgatom ešte nevypadli v osemfinále vrcholného turnaja

29.6.2024 (SITA.sk) – Anglická futbalová reprezentácia sa do nedeľňajšieho osemfinálového duelu proti Slovákom na majstrovstvách Európy v Nemecku prebojovala bez prehry v základnej C-skupine, no tím okolo trénera Garetha Southgata zožal vlnu kritiky za predvedený výkony. „Albión“ v skupine zdolal iba Srbov, neskoršie remízy s Dánmi a Slovincami mu stačili na postup.

Angličania strelili iba dva góly

Anglický výber na Eure 2024 obhajuje striebro z predchádzajúceho kontinentálneho šampionátu, no v troch dueloch strelil iba dva góly. A to sa nepáčilo fanúšikom, ktorí po utorkovom súboji proti slovinskému výberu hádzali na kouč Southgata prázdne plastové pohára od piva.

Viac o téme: ME vo futbale 2024

„Všetko, čo sa stalo doteraz, je irelevantné. Máme veci, na ktorých môžeme stavať. Na druhej strane, ide už o iný druh previerky ako v skupine. Každý duel už bude iný a niekedy môže nabrať divoké rozmery,“ uviedol Southgate, ktorý je na lavičke Angličanov od septembra 2016.

Na predchádzajúcich troch vrcholných turnajoch ich dotiahol minimálne do štvrťfinále a na tejto štatistike asi nechce nič meniť.

Duel povedú tureckí rozhodcovia

Proti však budú bojovní Slováci. V úvodnom vystúpení na turnaji zaskočili Belgičanov a radi by sa premiérovo v ére samostatnosti dostali medzi najlepšie okteto na podujatí. S Angličanmi však doteraz odohral šesť duelov a ani raz nezvíťazili, raz s nimi remizovali a päťkrát im podľahli.

„Dobre si pamätáme, kde sa to všetko začalo. Keď náš tréner prvýkrát prišiel k tímu a hrali sme prípravné zápasy pred 2000 fanúšikmi. A teraz po dvoch rokoch tvrdej práve sme medzi šestnástkou najlepších tímov v Európe. Je to nádherné a teší nás to,“ cituje AP kapitána slovenského výberu Milana Škriniara.

Kormidelník Angličanov v nedeľu možno premiérovo na turnaji nasadí Luka Shawa, ktorý sa zotavil zo svalového zranenia. Je možné, že od začiatku sa na ihrisko dostane aj mladík Kobbie Mainoo.

Duel Anglicko – Slovensko sa uskutoční v nedeľu 30. júna o 18.00 h v Gelsenkirchene, na pravidlá budú dohliadať tureckí rozhodcovia. Hlavným bude Halil Umut Meler, ktorý viedol aj súboje Belgicko – Slovensko, na čiarach mu budú pomáhať Mustafa Emre Eyisoy a Kerem Ersoy.

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku, Slovensko na ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk – Angličania pod trénerom Southgatom ešte nevypadli v osemfinále vrcholného turnaja © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Argentínčania nastúpia proti Peru bez hviezdneho Messiho a chýbať bude aj tréner Scaloni

Okrem Scaloniho dostala podobný trest aj kormidelník výberu Čile.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *