Home / POLITIKA / POLÍCIA v prípade vraždy Kuciaka v koncoch. „Nevieme kam sa pohnúť,“tvrdí zdroj

POLÍCIA v prípade vraždy Kuciaka v koncoch. „Nevieme kam sa pohnúť,“tvrdí zdroj

Schopnosti slovenskej polície sú už dlhšie obdobie limitované. Čo bolo schopnejšie v policajnom zbore skončilo v privátnej sfére alebo na výsluhovom dôchodku a tých pár aktívnych a schopných elán už dávno prešiel. Najvýraznejšie je zúfalú situáciu možné vidieť priamo ON LINE pri vyšetrovaní vraždy investigatívneho novinára Kuciaka. Policajný prezident namiesto zabezpečenia profesionálneho manažovania vyšetrovania prípadu zvoláva tlačové besedy a podáva trestné oznámenia.

Už prvotné vyhlásenia o drogovej stope – informovali sme o nich TU poukázali na zlý stav v policajnom zbore. Niežeby sme očakávali vyšetrenie tejto vraždy okamžite, ale zúfalé činy slovenskej polície v prípade vyšetrovania tejto dvojnásobnej vraždy svedčia o zúfalej situácii v akej sa nachádza.

Vyhlásenie polície na FB, kde „vyzýva občanov z okresov Galanta, Šaľa, Dunajská Streda, ale aj občanov, ktorí prechádzali týmito okresmi, aby si zálohovali dáta z kamerových záznamov z motorových vozidiel zo dňa 21.2.2018 v čase od 17:00 hod. do 22:00 hod.“ poukazuje na poriadny miš-maš v hlavách policajtov ako ďalej.

Samotnou čerešničkou policajnej výzvy  je žiadosť v znení: „V prípade, ak takýmito dátami disponujú tak informáciu o zálohovaní je potrebné zaslať e-mailom na adresu: velkamaca@minv.sk“ 

 

Každému trochu chápavejšiemu je pritom jasné, že v súčasnom stave dôveryhodnosti v slovenskú políciu, ľudia nechcú priamo komunikovať s políciou a ak by sa aj našiel niekto, kto by anonymne chcel podať pomocnú ruku a  disponoval dátami z kamery, tie sú v takom veľkom objeme dát, že sa jednoducho nedajú zaslať na email.

Na každý pád, žiaľ, už dnes ako včera môžeme na Slovensku skonštatovať, že šanca na vyšetrenie Kuciakovej vraždy je malá a odhalenie páchateľov je blízke nule.

Ako priznal dôveryhodný zdroj z vysokých kruhov PZ, veta „nevieme kam sa pohnúť“ je jedoduchým objektívnym konštatovaním faktického stavu situácie.

CASH milión Eur na stole premiéra Fica nepriniesol iný ako marketingový výsledok a tak obdobne ako v prípade vraždy advokáta Valka sa slovenská polícia musí spoľahnúť na vyšetrenie tejto vraždy priznaním páchateľa aj v prípade tejto vraždy novinára Kuciaka.

Schopnosti slovenskej polície sa totiž najviac preukazujú pri spísaní zápisnice o priznaní páchateľa k trestnému činu.

Povedzme si to otvorene, že vražda advokáta Valka by dodnes nebola vyšetrená, ak by sa páchateľ nepriznal.

Takže tak na Slovensku.

KUV.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *