Home / SLOVENSKO / Uhrík povedie kandidátku hnutia Republiky do eurovolieb, jej súčasťou je aj Mazurek, Belousovová či Rostas(video)

Uhrík povedie kandidátku hnutia Republiky do eurovolieb, jej súčasťou je aj Mazurek, Belousovová či Rostas(video)

8.3.2024 (SITA.sk) – Kandidátnu listinu hnutia Republika vo voľbách do Európskeho parlamentu povedie súčasný europoslanec Milan Uhrík. Oznámil to na piatkovej tlačovej konferencii, pričom predstavil aj ďalších 14 kandidátov.

Dvojkou na kandidátke bude podľa Uhríka exposlanec parlamentu Milan Mazurek a trojkou ďalší bývalý poslanec Miroslav Suja.

Kandidovať bude aj Slotov syn

Zo štvrtého miesta bude kandidovať bývalý generál Jozef Viktorín. Päťkou na kandidátke bude syn bývalého predsedu SNS Jána Slotu Pavol Slota, ktorý je predsedom politickej strany Domov.

Nasledujú právnik Miroslav Kamenský, ďalší právnik Marek Géci, ďalej Marián Ďuriš, ktorý je momentálne poradcom Uhríka a exposlanec Ondrej Ďurica.

Z desiateho miesta sa o pozíciu europoslanca uchádza Miroslav Heredoš, ktorý je predsedom Občianskeho združenia Voľná zóna.

Autentickí kandidáti

Nasledujú bývalá predsedníčka SNS Anna Belousovová, lekár Andrej Janco, bývalý novinár Ľudovít Huďo, ktorý je v súčasnosti takisto Uhríkovým poradcom a blogerka Lívia Pavlíková. Kandidátku z 15 miesta uzatvára šéf časopisu Zem a vek Tibor Eliot Rostas.

„Všetci chlapi a ženy, čo tu stoja dnes, chcú do Európskeho parlamentu reálne nastúpiť,“ zdôraznil Uhrík. Zároveň kandidátov označil za autentických. „Tí, čo nás poznajú a sledujú, vedia, že to čo hovoríme na Slovensku, tak budeme hlasovať,“ dodal

Voľby do EP sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 8. júna 2024.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Uhrík povedie kandidátku hnutia Republiky do eurovolieb, jej súčasťou je aj Mazurek, Belousovová či Rostas(video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putovná výstava 100. výročie Košickej župy predstaví občanom zaujímavosti z histórie Košického kraja (video)

Ide o exteriérovú výstavu, ktorá sa skladá z 11 grafických panelov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *