Home / POLITIKA / HARABÍNova žena ďakuje za každý CENT. To video musíte vidieť

HARABÍNova žena ďakuje za každý CENT. To video musíte vidieť

Manželka prezidentského kandidáta Štefan Harabína, Gabriela Harabínová sa rozhodla, že svojho manžela podporí a podporuje aj verejne. Na svojom FB profile začala zverejňovať videá na podporu svojho muža, kde vyzýva ľudí, aby prispeli na prezidentskú kampaň „čo i len jedným centom“.

Viacerí darcovia naozaj zareagovali a poslali prezidentskému kantidátovi 0,01 EUR. Tie poznámky pri platbe však asi prezidenského kandidáta nepotešili a zmienila sa o nich aj pani Gabriela vo videu.

 

 

 

 

Kto je kandidát na prezidenta Štefan Harabín a ako sa sám opisuje na svojej web stránke:

Narodil som sa 4. 5. 1957 v obci Ľubica ako najmladší z 10 súrodencov. Otec Vasiľ Harabin a matka Anna Harabinová celý život pracovali ako roľníci.

Základnú školu som ukončil v roku 1972, Gymnázium P. O. Hviezdoslava v Kežmarku o štyri roky neskôr a štúdium na Právnickej fakulte UPJŠ v Košiciach som v roku 1980 úspešne zavŕšil červeným diplomom. Od žiackych čias až po odchod do Bratislavy som aktívne reprezentoval rodnú obec Ľubicu vo futbale a stolnom tenise. Ročnú základnú vojenskú službu som absolvoval v mestečku Stříbro.

Som druhýkrát ženatý. Manželka Gabriela Harabinová pochádza tiež spod Tatier z obce Hranovnica. Som pravoslávneho vierovyznania a manželka je katolíčka. Mám 4 deti, Branislava, Kamilu, Tamaru a Katarínu a 5 vnúčat Viliama, Vasiľa, Matyasa, Malvínu a Timoteja.V rozpätí rokov 1981 až do 1989 som pôsobil ako sudca Okresného súdu Poprad, v roku 1990 Krajského súdu Košice a v roku 1991 ma parlament zvolil za  sudcu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky. V rokoch 1998 až 2003 a  2009 až 2014 som zastával post predsedu Najvyššieho súdu a predsedu Súdnej rady Slovenskej republiky. Na post ministra spravodlivosti a podpredsedu vlády pre legislatívu som nastúpil 4. 7. 2006 a pôsobil som vo funkcii 3 roky do 22. 6. 2009. Ako predseda trestného senátu Najvyššieho súdu som pojednával až do roku 2019. Priezvisko HARABIN som zdedil po otcovi. V nejednom človeku vzniká otázka, čo znamená slovo „harabin“ v slovenčine. Keď prvú samohlásku „a“ dáme nakoniec vznikne slovo „hrabina“, ktoré je nám všetkým podstatne významovo známejšie. Ľudovo sa užívajú slová odvodené od názvov stromov ako dubina, bukovina či smrečina. V mojom prípade sa s priezviskom snúbi neodmysliteľný, prirodzený a vrúcny vzťah k prírode, pôde, k vlasti.

Harabinovci žijú pod Tatrami. Rodičia pochádzajú z Osturne, rázovitej zamagurskej obce. Som desiate a posledné dieťa. Otec pracoval a živil našu rodinu ako samostatne hospodáriaci roľník mimo obdobia, keď zarábal ako baník v USA. Tvrdá práca čakala všade, hlavne na poli a v hospodárstve. Rodičia nás viedli k pracovitosti, pokore a viere Bohu, vychovávali nás tak, ako je tradíciou v každej slovenskej rodine – k zodpovednosti, súdržnosti a dôstojnosti. Moje detstvo, moja rodina, priatelia a kamaráti, krásna slovenská príroda ma formovali ako človeka. Ďakujem rodičom, mojim súrodencom i priateľom, že mi bolo umožnené získať kvalitné vzdelanie a byť platným a užitočným v spoločnosti. Byť sudcom, súdiť ľudí a rozhodovať o tak vážnych veciach, ako je umiestnenie človeka do väzenia, si rozhodne vyžaduje pevnú osobnosť, zároveň aj zodpovednosť a dôstojnosť v konaní.

spracred.

Zdroj: TU a TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Karas: V nasledujúcich mesiacoch sa ukáže, či Slovensko zostane právnym štátom (video)

Podľa Viliama Karasa bude dôležité, ako sa svojej úlohy uchopí generálny prokurátor Maroš Žilinka, a ako bude zvládať tlaky zo strany koalície na zametanie alebo zatváranie káuz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *